Hlavní obsah

Podsedická facka pohladila na duši

Novinky, Jiří Růzha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 2. července se konal 1. ročník zbrusu nového country festivalu s poetickým názvem Podsedická facka aneb Country pohlazení. Ta je součástí Podsedického hudebního festivalu, který pořádala parta nadšenců říkajících si Podseďáci.

Foto: Jiří Růzha

Parta nadšenců "Podseďáci" zahajují 1.ročník festivalu Podsedická facka aneb country pohlazení

Článek

V pátek večer se v rámci Podsedického hudebního festivalu uskutečnil Večer s dechovkou, ale to hlavní začalo až v sobotu 2. července v pravé poledne. Moderátor Tomáš Kučera zahájil 1. ročník a soukolí nového festivalu se rozeběhla.

Hudební produkci zahájila parta nadšenců, která celou akci vymyslela a připravila. První písničko, která se rozezněla velmi příjemným prostředím uzavřeným kol dokola vzrostlými stromy, byla Panenka od skupiny Poutníci. Následovala skupina Bedňáci z DÚSP Čížkovice.

Mezery mezi jednotlivými skupinami vyplnily taneční skupiny. Tou první byla skupina Lucarino Dance z DÚSP Čížkovice. I když počasí nebylo vůbec, ale vůbec nakloněno této akci, člověk by řekl, že byla zima, že by ani psa nevyhnal, přesto se zde sešla více než stovka diváků, která byla odměněna nejen vynikajícím guláškem a ostatními pochutinami, ale hlavně vynikajícím hudebním výkonem jednotlivých skupin a tanečníků.

Do patřičného varu dostala diváky skupina Wodstolu a pak následující skupina Pardálové. Hudební pecka střídala druhou a nebylo úst, která by si alespoň několik písniček společně s muzikanty nezazpívala.

Další taneční skupinou, která zpestřila hudební produkce byla skupina Družka ze ZŠ Třebívlice, následovala opět skupina Lucarino Dance a vše zakončila skupina Bílý zajíc Libochovice. Poté si diváci vyslechli úžasnou bluegrassovou variaci skupiny Red Leaf z Úštěka. Taneční muzika skupiny Petra Band, tak trošku na zklidnění, a pak se na diváky vyřítili hip hopoví tanečníci ze skupiny Warmsreet z Třebenic se svou úpravou westernové muziky. Následovaly skupiny Country Trash a skvělí Lást Kafe a večer zakončila skupina Rangers Band.

Kdo se nedal odradit studeným počasím, neprohloupil. Odměnou mu bylo velmi příjemně strávené odpoledne se skvělou muzikou v nádherném prostředí v Podsedicích. Více najdete na: http://www.podsedickafacka.cz

Festival Podsedická facka má velkou šanci se stát jedním z pěti festivalů regionální country muziky a zařadit se mezi Libochovickou Bránu, Lovosický Hašmar country, Budyňského Poutníka a Country Show v DÚSP Čížkovice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám