Hlavní obsah

Podpořte rozvoj Památníku Karla Čapka

Novinky, Tereza Todorová

V dnešní pro mnohé stresující a nezvyklé době jde kultura poněkud stranou. Akce pro veřejnost se přesunují do virtuálního světa a než budeme moci vyrazit za reálnou kulturou, chvíli to ještě potrvá. V Památníku Karla Čapka ale myslí na lepší časy a chystají dva projekty, které můžete podpořit i vy.

Foto: Tereza Todorová

Památník Karla Čapka

Článek

Také se upínáte k okamžiku, kdy si budete moci zajít do galerie na výstavu, do divadla na představení nebo do Památníku Karla Čapka na program v zahradě?

Prozatím hudba budoucnosti, ale v Památníku Karla Čapka myslí na lepší časy už nyní a usilují o realizaci dvou projektů, které by zlepšily návštěvnický komfort a přispěly ke zkvalitnění služeb pro veřejnost. Svým hlasem můžete tyto projekty podpořit i vy. Stačí jedno kliknutí a Památník Karla Čapka bude o jeden hlas blíž k úspěchu.

Nové pódium

Pravidelní návštěvníci Strže, jak se Památníku Karla Čapka také říká, nepochybně zažili program v zahradě, která dýchá neopakovatelnou atmosférou. Vernisáže, ochotnická představení, programy pro děti i celou rodinu, setkávání zájmových skupin i školní akce, to vše vyžaduje určité vybavení, především pódium.

V areálu Památníku právě dožívá pódium, které už takových akcí zažilo nespočet, snahou nového ředitele Zdeňka Vacka je znovu zajistit bezpečnost všech budoucích akcí, a proto přihlásil na Středočeském kraji projekt "Zastřešené mobilní pódium", pro které můžete hlasovat i vy. Stačí jeden klik a Památník bude zase o krok blíže bezpečným akcím pro veřejnost v areálu Čapkovy zahrady. Pomozte získat pro Památník Karla Čapka nové zastřešené mobilní pódium, rozměrově uměřené, nerušící genia loci Strže.

Cyklisté vítáni!

Už řadu let je Památník Karla Čapka participantem projektu Cyklisté vítáni a každý rok se snaží zlepšovat své služby nejen běžnému návštěvníkovi, ale i milovníkům cyklistiky. Velkým hitem posledních let jsou nepochybně elektrokola, která už mnohokrát dovezla své majitele také na Strž.

Druhý projekt proto myslí právě na majitele e-biků a chce jim dopřát ještě déle trvající elektrizující zážitky. Že k nim také patříte, nebo o upgradu svého šlapohybu vážně uvažujete? Výborně tak tedy: zatímco si budete prohlížet expozice Památníku nebo popíjet kávu v místním bistru, vaše kolo si "dobije baterky" a doveze vás ještě dál, než jste před výletem čekali.

Co pro realizaci tohoto záměru můžete udělat vy? Stačí hlasovat v projektu "Elektrizující zážitky: stojany pro dobíjení elektrokol" a posunout tak Památník o krok blíže k cíli.

„Svými projekty chceme návštěvníkům vyjít vstříc, aby se u nás díky rozšířené nabídce služeb cítili ještě lépe a odnášeli si příjemné zážitky. Proto jsme se rozhodli na Středočeském kraji přihlásit právě tyto dva projekty, které - každý svým způsobem - přispívají ke zvýšení úrovně komfortu na Strži,” uvedl ředitel Památníku Zdeněk Vacek.

„I kdybychom nakonec s projekty nezvítězili, každý hlas pro nás bude důležitý, protože nás ujistí v tom, že jsme se při volbě témat vydali správnou cestou a že jejich realizace má smysl. Do budoucna bychom pak usilovali o uskutečnění projektů jiným způsobem nebo v upravené podobě,” dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám