Hlavní obsah

Podnikatelem roku Zlínského kraje je Petr Chmela

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítězem čtvrtého ročníku soutěže EY Podnikatel roku Zlínského kraje se ve středu 1. února stal Petr Chmela, zakladatel a spolumajitel úspěšné zlínské firmy Tescoma.

Foto: Zlínský kraj

Podnikatel roku Zlínského kraje Petr Chmela.

Článek

„Společnost je známým výrobcem kuchyňských potřeb a je nejen jedničkou na českém a slovenském trhu, ale přední pozici si vybudovala také ve světě. Na slavnostním vyhlášení výsledků mu ocenění předal hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek,“ řekla krajská tisková mluvčí Renata Janečková.

„Nejen vítězi, ale i všem dalším sedmi finalistům gratuluji k jejich úspěchům a děkuji jim za to, že při svém podnikání nemyslí jen na zisk a obchodní cíle, ale vytvářejí příznivé pracovní klima pro své zaměstnance a jsou přínosem pro své okolí. Právě proto mám z této soutěže radost,“ uvedl Jiří Čunek, který nad soutěží převzal záštitu.

„Podnikání ve Zlínském kraji má silné kořeny, máme zde řadu podnikavých lidí i úspěšných firem. Jen v loňském roce vzniklo ve Zlínském kraji 654 nových podnikatelů, z čehož převážnou většinu tvoří právnické osoby. Zlínský kraj sleduje trendy a poptávku podnikatelů v regionu a snaží se reagovat na jejich potřeby především v oblasti nabídky studijních oborů,“ připomněl hejtman Jiří Čunek.

EY Podnikatel roku (Entrepreneur Of The Year®) je světová soutěž podnikatelů, která vzdává hold výjimečným osobnostem. Koncipována je jako mezinárodní, proto jsou kritéria, podle nichž jsou posuzováni jednotliví účastníci, v každé zemi srovnatelná. Vítěze vybírá nezávislá porota složená především z předcházejících vítězů soutěže. 

V České republice se soutěž koná od roku 2000, kdy porota vybírala vítěze pouze v celonárodní kategorii, postupně od roku 2005 pak začali být oceňováni také krajští vítězové v některých krajích České republiky. Ve Zlínském kraji se soutěž pořádá od roku 2013.

Podle Magdaleny Souček ze společnosti EY, která je organizátorem soutěže, byl letošní ročník pro porotu velmi obtížný, neboť Zlínský kraj patřil k jednoznačně nejsilněji zastoupeným regionům v soutěži. „Nejvíce kandidátů na celostátní titul má letos hlavní město Praha, následují Jihomoravský, Zlínský a Moravskoslezský kraj,“ doplnila Magdalena Souček. 

Jméno držitele titulu EY Podnikatel roku 2016 České republiky bude spolu s vítězi v dalších kategoriích vyhlášeno 28. února v Praze. Vítěz z České republiky se zúčastní celosvětového finále, které se uskuteční 8. - 11. června 2017 v Monte Carlu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám