Hlavní obsah

Podnikání v prostorách města tři měsíce bez nájemného, rozhodli přerovští radní

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snížení nájemného z prostor sloužících k podnikání v budovách ve vlastnictví města Přerova odhlasovali ve středu 8. dubna radní.

Foto: Magistrát města Přerova

Náměstí T. G. Masaryka v Přerově.

Článek

Vzhledem k tomu, že nouzový stav zastavil od 13. března aktivity živnostníků, rozhodli se přerovští radní ulevit jim tím, že jim po dobu tří měsíců prakticky odpustí nájmy. Město tím přijde o částku ve výši bezmála dva miliony korun, ale podle zástupců města je v tuto chvíli důležitější poskytnout pomocnou ruku.

„Snížení bude řešeno uzavřením dodatku k nájemní smlouvě - a bude promítnuto do úhrad nájemného za období květen, červen a červenec. Z daňových důvodů nelze snížení nájemného aplikovat zpětně,“ vysvětlil náměstek přerovského primátora Michal Zácha, který návrh radě předkládal.

Úlevu pocítí bezmála osmdesát nájemců – těch, kteří provozují obchody, restaurace, služby, nebo i kulturní, školská, sociální či zdravotnické zařízení.

Reklama

Výběr článků

Načítám