Hlavní obsah

Počasí přálo strašidelným akcím v Týništi

Novinky, Eva Jenčíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Týništi nad Orlicí se objevila strašidla všeho druhu. Ve Strašidelném domě se sešla strašidla drsná a hrozivá, zatímco ve Městě plném strašidel se na malé děti těšila strašidla hodná a usměvavá.

Foto: Eva Jenčíková

Bludička měla pro děti připravené lanové bludiště.

Článek

Dům dětí a mládeže v Týništi nad Orlicí Sluníčko pořádá každoročně strašidelné akce. Téměř desetiletou tradici má Strašidelný dům, kdy se celé Sluníčko promění předposlední říjnový den v doupě opravdu strašidelných bytostí a kdy nejeden dospělý má pocit, že dojít na konec není v jeho silách. Na strašidla si hrají vedoucí a kamarádi, kteří přípravám obětují nejednu chvilku a výsledek pak stojí za to. Atmosféra je samozřejmě doladěna temnotou, zvukovými efekty a především nadšením aktérů, které na fotkách úplně zachytit nelze. Vstup byl doporučen pouze starším dětem a dospělým, pro malé děti tato akce určena nebyla.

O den později se letos již popáté konalo Město plné strašidel, kdy jsou naopak pozvána strašidýlka hodná a přátelská, většinou z našich luhů, hájů a domovů. Na večerní procházce rodiče s dětmi mohli potkat vodníka, čerta, meluzínu, bílou paní, hejkala, bludičku nebo bezhlavého rytíře, který ovšem tentokrát přišel s hlavou. Na cestu jim svítili vlastní lampionky a dýně vydlabané dětmi ve Sluníčku.

Kromě rodinné procházky se mohli starší zájemci přihlásit na šifrovací závod, kde 2-5-ti členné hlídky luští zprávy, kam jít dál a jaké je správné heslo. Závod je samozřejmě na čas a nerozhodují ani tak rychlé nohy, ale bystrá hlava. Vítězi se letos stala trojice bojovníků ve složení Šárka Křišťáková, Petra Vaníková a Honza Vaník, která zvládla celou trať za 21 minut.

Oba dva dny bylo venku příjemné podzimní počasí, které vždy ovlivňuje účast na podobných aktivitách. Na přání účastníků bude příští rok trasa malinko delší a strašidla stejně hodná jako letos.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám