Hlavní obsah

Poblíž bývalého dolu František se vyrábějí plastové obaly

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 9. června hodinu po poledni otevřeli představitelé kraje, obce Horní Suchá a zástupci firmy nový výrobní závod Exelsior Group v průmyslové zóně František v Horní Suché na Karvinsku.

Článek

Jde o ryze českou firmu se 6 výrobními závody - po jednom také v Polsku a na Slovensku, čtyři jsou v České republice. Centrála firmy je v Bohumíně.

Firma je jedním z největších výrobců plastových obalů a jejich komponentů pro potravinářský průmysl, především pak PET lahví na mléko, ve střední Evropě. Podnik se rovněž specializuje na komplexní zpracování plastových odpadů - včetně recyklace PET lahví, v které patří k největším firmám v oboru v Evropě. 

V hornosušské zóně otevřela firma novou lisovnu PET forem, výrobnu PET lahví a PET fólií. Práci zde najde 35 lidí. Firma vznikla v roce 1999 a zaměstnává nyní zhruba 400 zaměstnanců. Ročně je schopna zrecyklovat až 60 000 tun PET lahví.

Reklama

Výběr článků

Načítám