Hlavní obsah

Po Velikonocích musí řidiči v Horní Lidči počítat s dopravními komplikacemi

Novinky, Ludmila Brousilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dopravní komplikace čekají řidiče v Horní Lidči hned po Velikonocích. Souvisejí se stavbou nového kruhového objezdu. Potrvají až do konce letních prázdnin.

Foto: Ludmila Brousilová

Výstavba provizorní komunikace v Horní Lidči

Článek

Během tohoto týdne má být dokončena výstavba dočasné komunikace, která bude sloužit pro veškerou osobní i nákladní dopravu. Povede v bezprostřední blízkosti kostela svatého Václava a kapličky. Objížďka pojme všechna vozidla, která pojedou ve směru Střelná - Valašské Klobouky a Valašské Klobouky - Střelná.

Přibližně na osm týdnů se stane nepostradatelnou komunikací pro nákladní auta nad sedm a půl tuny, která budou chtít Horní Lidčí projet směrem od Střelné (Valašské Senice, Púchova) do Vsetína nebo Zlína. Pro tato vozidla nebude možný průjezd Horní Lidčí. V Horní Lidči pro ně bude připravena objízdná trasa, která bude vedena přes dočasnou komunikaci, a dále na Valašské Klobouky, Slavičín, Petrůvku, Zádveřiče, Vizovice a Valašskou Polanku.

Důležitým datem, kdy by se mělo začít dopravní omezení v plné míře realizovat, je úterý 7. dubna, nejpozději středa 8. dubna po Velikonocích. „V úterý proběhne kolaudace provizorní silnice, a buď se začne uzavírat komunikace už v úterý odpoledne, nebo nejpozději následující den, to je ve středu,” uvedl stavbyvedoucí firmy Alpine Bau Josef Maleňák, která stavbu nového kruhového objezdu realizuje.

Ve směru Střelná – Vsetín a Vsetín – Valašské Klobouky bude povolen pouze průjezd osobních aut, vozidel zásobování a autobusů hromadné dopravy.

Reklama

Výběr článků

Načítám