Hlavní obsah

Po srážce dvou automobilů vyjížděli záchranáři k šesti zraněným

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dopravní nehoda dvou osobních automobilů mezi obcemi Zátor a Nové Heřmínovy na Bruntálsku, k níž došlo v pátek odpoledne, si vyžádala šest zraněných.

Foto: Pavel Jaňurek

Ilustrační foto

Článek

Na místo nehody před půl čtvrtou odpoledne vyjela posádka rychlé lékařské pomoci. Šestice zraněných cestujících byla při příjezdu záchranářů při vědomí a komunikovala.

"U čtyř žen ve věku 86, 83, 59 a 19 let se jednalo o poranění hrudníku a břicha, záchranáři proto zahájili nitrožilní podávání léků a infusních roztoků. Pátým zraněným byl muž, který utrpěl poranění pravé dolní končetiny. Muži byly podány léky proti bolesti, ošetřeny tržné rány a záchranáři mu nohu znehybnili pomocí dlahy. Osmnáctiletý muž byl posledním zraněným. Záchranáři mu ošetřili tržné rány v obličeji," uvedl mluvčí ÚSZS MSK Ladislav Lang

Na místě celkem zasahovalo pět posádek rychlé zdravotnické pomoci. Čtyři pacienti byli transportováni na oddělení urgentního příjmu do nemocnice v Krnově. Další dva zranění na chirurgickou ambulanci do nemocnice v Bruntále.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám