Hlavní obsah

Po silném sněžení v Karviné vládne mráz

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak jako ve zbytku republiky i v Karviné od nedělní noci hustě sněžilo. Napadlo zhruba 10 centimetrů nového sněhu. Po sněhové nadílce začalo v Karviné silně mrznout a mráz udělal své. Z chodníků je jedna velká ledovka, sůl na silnicích přestává působit.

Foto: Pavel Jaňurek

Ilustrační fotografie

Článek

Silničáři tentokrát nic nepodcenili a s technikou vyjeli včas. Počasí se však zdá být silnější a tak nepomáhá ani sůl, kterou od pondělí nepřetržitě sypou na všechny hlavní tahy. 

Nynější situace je taková, že uježděný a uhlazený sníh na cestách zmrzl a tak by pozor měli dávat především řidiči. Teplota, která se momentálně pohybuje okolo -8 stupňů, situaci jen zhoršuje.

Ani chodci by neměli vycházet, pokud to není nutné, zejména pak starší lidé, u kterých hrozí zlomeniny především dolních končetin. V souvislosti s mrazivým počasím lékaři v Karviné ošetřili již několik lidí právě se zlomeninami.

Sněžení a špatná sjízdnost silnice způsobila již v pondělí ráno na Karvinsku vážnou dopravní nehodu kamionu. Nehoda se stala v části Louky ve směru na Český Těšín. Kamion prorazil svodidla a sjel z desetimetrového srázu. Řidič zůstal zaklíněn v kabině vozu a pomoci ven mu museli až karvinští hasiči.

Reklama

Výběr článků

Načítám