Hlavní obsah

Po roce se do Mikulova opět slétnou klezmeroví muzikanti z celé Evropy

Novinky, Jitka Sobotková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mikulovem bude znít první zářijový víkend klezmer a jidiš muzika. Po loňském vydařeném prvním ročníku se mezinárodní workshop židovské muziky východní Evropy vrací do města pod Pálavou, které je s židovstvím neoddělitelně spojené.

Foto: Jitka Sobotková
Článek

Workshopu Klezmer Mikulov 2015 se od 4. do 6. září zúčastní na dvě desítky muzikantů, zpěváků a tanečníků především z České republiky, ale i dalších evropských zemí.

Lektory budou stejně jako loni francouzští hudebníci z kapel Glik, Freylekh Brider a dalších, tedy Amit Weisberger (housle a zpěv), Laurent Clouet (klarinet) a Jerome Block (akordeon), které letos doplní i mandolinista a tanečník Pierre-Alexis Lavergne.

„Stejně jako vloni se účastníci po tři dny budou intenzivně učit repertoár a styl starých židovských muzikantů. A stejně jako v minulém roce i letos jsme připravili akce pro veřejnosti,“ řekla spoluorganizátorka a galeristka Sylva Chludilová.

V pátek 4. září v galerii Efram vystoupí přední česká klezmerová kapela Létající rabín, která se na workshopu organizačně podílí. Vystoupení začíná ve 20 hodin, vstupné je dobrovolné a koncert zakončí jam session všech přítomných klezmerů.

V sobotu 5. září pak lektoři workshopů od 20 hodin zformují v hotelu Tanzberg malý taneční ansámbl a za vedení tanečního mistra zde proběhne klezmerový bál, jehož atmosféru doplní i nabídka židovských pokrmů zdejší restaurace.

Akci pořádá galerie Efram za finanční podpory města Mikulov, Jihomoravského kraje a Nadačního fondu obětem holocaustu v Praze.

Reklama

Výběr článků

Načítám