Hlavní obsah

Po průvodu Ostravou ukončil Festival v ulicích koncert třinecké kapely Charlie Straight

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival v ulicích Ostravy pokračoval i v sobotu 20. července. Ve 13 hodin vyšel průvod masek, bubeníků, akrobatů a hudebníků po ulicích z Masarykova náměstí, po ulici 28. října, okolo Divadla Antonína Dvořáka, Jantarovou ulicí na Novou Karolinu, doprovázen zástupy nadšených diváků.

Foto: Josef Zajíc

Festival v Ulicích, Ostrava 20.7.2013, Francouzký soubor The Complet Mandingo

Článek

Průvod se na cestu vydal v 13 hodin z Masarykova náměstí. Vévodila mu loutka v nadživotní velikosti, následoval rej doprovázejících diváků - rytmus udržoval tým bubeníků Bumbumbandu.

V obrovském kole v průběhu cesty cvičili akrobaté a průvod uzavíral marimbový francouzský soubor The Complet Mandingo.

Průvod ukončil svou pouť před obchodním a zábavním centrem FORUM Nová Karolina, kde se bubeníci Bumbumbandu spojili v jednu bubenicko-jazzovou sekci s kapelou Bandaband a opět roztančili přítomné diváky. Ukázky svého bubenického umění předvedli i na hlavním schodišti OC FORUM Nová Karolina spolu s mladými tanečnicemi, které předvedly kreaci Tanec v Karolině.

Program po celé odpoledne pokračoval na pódiích okolo Nové Karoliny a také v hudební uličce, která ústí na konci Masarykova náměstí.

Již před 19 hodinou byl prostor před pódiem na náměstí zcela zaplněn mladými dívenkami, děvčaty a slečnami, které trpělivě čekaly na začátek vystoupení mladé třinecké kapely.

Na věžních hodinách Ostravského muzea odbilo 20 hodin a na pódium vběhli členové známé třinecké kapely Charlie Straight. Jásot, křičení a nadšení diváků přivítal čtveřici hudebníků. Koncert pokračoval do 21 hodin a tím byl Festival v ulicích na Masarykově náměstí ukončen.

Pokračoval však na pódiu OC FORUM Nová Karolina koncertem Davida Kollera a jeho bandu a od 22.30 závěrečným vystoupením skupiny Sothein.

V neděli 21. července proběhne v areálu Dolních Vítkovic závěrečný den festivalu Colours of Ostrava. XII. ročník festivalu pomalu končí, XIII. ročník  Colours of Ostrava se bude konat od 17. do 20. července 2014.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám