Hlavní obsah

Po oboustranném trápení vyhrály házenkářky Poruby nad Zorou Olomouc o dvě branky

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po delší zimní přestávce odehrály v sobotu 10. ledna házenkářky DHC Sokol Poruba v Interlize své první utkání - nastoupily proti DHK Zora Olomouc.

Foto: Josef Zajíc

Házená žen v Ostravě 10.1.2015: DHC Sokol Poruba : DHK Zora Olomouc. Střílí Leona Švihárková.

Článek

Do utkání nastupovala obě družstva s odhodláním vyhrát a do tabulky přinést první novoroční body. Hráčky chtěly ukázat trenérům, realizačnímu týmu i fanouškům, jak dopadla zimní příprava.

V ostravské sportovní hale SAREZA padla do sítě Olomouce první branka již ve druhé minutě. V následujících šedesáti vteřinách Olomoučanky kontrovaly a stav srovnaly na 1:1.

Pak se začalo dařit hráčkám Zory Olomouc. V prvních deseti minutách měly nad Ostravankami výraznou převahu a vedly 10:3. V jedenácté minutě Alica Kostelná snížila na 4:10 v neprospěch Poruby. Sokolky se začaly postupně chytat. Ve 24. minutě vyrovnaly na 11:11. V závěru po oboustranných chybách se přece jen, a také díky povzbuzováním fanoušků, do vedení dostaly hráčky DHC Sokol Poruba - do šaten odcházely s vedením 15:13.

Ve druhé polovině Olomouc hru zpřesnila a rozdíl dvou branek do 43. minuty smazala na stav 20:20. Hráčky obou družstev dělaly chyby, ztrácely míč ve hře a po útoku střílely mimo branku. Pro konečný výsledek byl rozhodující časový úsek mezi 47. a 51. minutou, kdy Ostravanky získaly tříbrankový náskok, který si téměř udržely do konečného stavu - nakonec zvítězily 27:25 a první body roku 2015 tak zůstaly v Ostravě.

V družstvu hostí nejlépe střílela Kateřina Růžičková, která dala 11 branek, Kristýna Salčáková 5, Lucie Dostalíková 4, po dvou brankách daly Tereza Kubáčková a Anna Gebre Selasie. V brance chytala střídavě Michaela Dederlová a Lucie Rašková. Trenérem je Jan Bělka.

V ostravském týmu pod vedením trenéra Jana Beňádika nejúspěšněji střílely skvělá Leona Šviráková, která dala 8 branek, a Alica Kostelná - 5 branek. Šárka Marčíková skorovala čtyřikrát. Tři branky přidala Diana Tomašechová, pod dvou Barbora Mýlková, Alžběta Rechtorisová a Eva Minarčíková, jednu branku vstřelila Adéla Bělohobková. V brance chytala Markéta Doláková.

„Zápas byl po velké zimní pouze. Začátek byl z naší strany pomalejší. Trochu trvalo, než jsme se rozjely. Dělaly jsme zbytečné chyby, ztrácely míče a dostávaly branky z rychlých útoků. Pak jsme se chytly v obraně. Z toho jsme vycházely v další hře a začalo se nám více dařit. Jsme rády, že to tak dopadlo a tento těžký zápas jsme kolektivní hrou dotáhly do vítězného konce,” zhodnotila hru Petra Adámková, pivotmanka DHC Sokol Poruba.

V sobotu 17. ledna bude hrát DHC Sokol Poruba v Mostě a 25. ledna bude hostit v hale SAREZA v Ostravě-Přívoze hráčky Slavie Praha.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám