Hlavní obsah

Plzní projelo za doprovodu policie přes tisíc pět set motorek

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Burácející motocykly, téměř hodinu trvající výjezd z pivovaru, uzavřený jízdní pruh, asistence dopravní policie a stovky návštěvníků. Tak vypadal letošní ročník vyjížďky.

Foto: Jan Kaše

Zcela zaplněné pivovarské nádvoří

Článek

V úterý 1. května se uskutečnila tradiční akce příznivců motocyklů různých značek a stáří. Z nádvoří Plzeňského Prazdroje v 11.30 hodin vyrazily první motocykly na prvomájovou vyjížďku, jejíž trasa vedla z Plzně přes Stříbro až na letiště Kříženec u Plané.

Letošní účast je opravdu rekordní – bylo zaregistrováno přes tisíc pět set motocyklů. Výjezd z pivovaru tak musel proběhnout postupně ve čtyřech vlnách a trval téměř hodinu.  

Vášni k silným strojům stále častěji propadají i ženy. Letos jich do Plzně přijelo hned několik, přičemž nejmladší byla narozená v roce 2001. A své motocykly zvládají opravdu perfektně. 

Velkou pozornost vyvolal i policejní plug-in hybridní automobil BMW i8 Coupe, který kromě klasické pohonné jednotky využívá i elektrický motor.       

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám