Hlavní obsah

Plzeňští turisté absolvovali Zimní speciál 2011

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sobotní slunečné počasí jako by přímo vybízelo k procházce zimní přírodou. Klub českých turistů si pro uspořádání tradičního pochodu „Zimní speciál“ nemohl snad ani lepší počasí přát.

Foto: Alena Oudová

Na trase čekaly turisty dvě kontrolní zastávky - řanč u rybníka Šídlovák a rozhledna Chlum

Článek

Letošní již třináctý ročník pochodu „Zimní speciál“ na 12 a 18 km v okolí Boleveckých rybníků a Třemošné byl pořádán pod záštitou plzeňského KČT Bolevec.

Na sto turistů z řad Klubu českých turistů i široké veřejnosti se sešlo před desátou hodinou dopolední na konečné tramvaje č. 4 Košutka, kde všichni obdrželi popis trasy a odtud se po zelené vydali směrem ke Kamennému rybníku.

Společná dvanáctikilometrová trasa se vinula kolem Kolomazné peci, Sigmundovou naučnou stezkou, okolo restaurovaných Božích muk a zpět k rybníku Šídlovák. Zde turisty čekala první kontrolní zastávka. Dále pak trasa pokračovala kolem restaurace "U Kamenného rybníka", směrem na Senecký rybník a kolem rybníku Košináře. Na začátku Velkého boleveckého rybníku se trasy rozdělily. Zatímco dvanáctikilometrová trasa se stáčela směrem do cíle, delší trasa pokračovala dále směrem k rozhledně Chlum.

"Nejsem členkou Klubu českých turistů, ale jejich akcí se účastním ráda a poměrně pravidelně. Dnes jsem zvolila kratší dvanáctikilometrovou trasu, ale nohy přesto cítím,“ uvedla s úsměvem v cíli jedna z účastnic pochodu, paní Nina Davídková z Plzně.

"Líbí se mi, že mi tady nikdo nedýchá na záda. Není to závod a já si můžu jít podle svého. Po náročném pracovním týdnu je to opravdu příjemný způsob relaxace," dodává další plzeňský turista Petr Krejčík.

V cíli, v restauraci „U Boleváku“, obdrželi všichni účastníci pamětní list na 13. ročník Zimního speciálu. Někteří se vzhledem k šťastně situované „cílové rovince“ rovnou odměnili vychlazeným plzeňským pivem a pozdním obědem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám