Hlavní obsah

Plzeňští studenti převzali ocenění z rukou peruánské velvyslankyně

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 4. listopadu převzali studenti Gymnázia Luďka Pika a Západočeské univerzity v Plzni ocenění z rukou peruánské velvyslankyně J. E. Maríi Susany Landaveri Porturas. Slavnostní ceremoniál proběhl v obřadní síni plzeňské radnice.

Foto: Magistrát města Plzně

Studenti se zapojili do literárně-historické soutěže, kterou vypsalo velvyslanectví Peru pro studenty středních škol Plzeňského kraje a ZČU.

Článek

Studenti se zapojili do literárně-historické soutěže, kterou velvyslanectví Peru pro studenty středních škol Plzeňského kraje a Západočeské univerzity v Plzni vypsalo letos poprvé. Celkem se zapojilo 59 studentů. Účastníci mohli svoji soutěžní práci odevzdat v češtině i španělštině.

"Pro letošní rok jsme zvolili téma Machu Picchu a to ne zcela náhodně. V letošním roce totiž uplynulo sto let od znovuobjevení této archeologicky cenné lokality. Pro příští ročník přichystáme téma nové. Doufáme, že se nám podaří nalákat studenty z více plzeňských gymnázií a naše spolupráce s městem Plzní se tím ještě rozšíří," uvedla velvyslankyně.

Při příležitosti předání ocenění byla zahájena výstava fotografií peruánského fotografa Giorgia Bikkala s názvem Barvy Máncora. Tu si peruánská velvyslankyně prohlédla v doprovodu autora výstavy a radního Jiřího Kuthana. Fotografie zachycují život v malebné rybářské vesnici na severním pobřeží Peru a případní zájemci mohou výstavu navštívit v prvním patře budovy radnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám