Hlavní obsah

Plzeňští silničáři dostali nové Mercedesy za 31 milionů

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedm nových nákladních vozů Mercedes-Benz Axor vybavených sypacími nástavbami pro zimní údržbu za 31 milionů korun si v pátek 24. února převzali silničáři Plzeňského kraje v areálu firmy VSP Auto Plzeň.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Sedm nových nákladních vozů Mercedes-Benz Axor převzali silničáři Plzeňského kraje.

Článek

Nová auta jsou technicky konstruována jako nosiče výměnných nástaveb s důrazem na celoroční využití vozidel.

V zimě budou vozy osazeny sypacími nástavbami na chemický případně inertní posyp a sněhovými radlicemi. Pro letní údržbu se pak vozy vybaví nástavbami pro provádění výsprav povrchů komunikací teplou obalovanou směsí.

"Silničáři tak dodávkou nových vozidel pokračují v souladu s novou koncepcí a cílem snížit a zefektivnit strojní park s důrazem kladeným na univerzálnost techniky. Tyto vozy mohou sloužit jak v zimě, tak v létě. Výhodou nových aut je také vyšší pracovní výkon, vysoká provozní spolehlivost a s ní spojené nižší provozní náklady," uvedl první náměstek hejtmana Plzeňského kraje pro dopravu Jaroslav Bauer.

Řidiči okresních správ si auta hned po skončení slavnostního předání odvezli do svých sídel.

"Dvě z těchto nových aut budou sloužit Okresní správě v Klatovech, po jednom vozu si převezmou pracovníci správy z Domažlic a z Plzně-severu, dvě auta obohatí vozový park na Plzni-jihu a zbytek získá Okresní správa Tachov," prozradil generální ředitel Správy a údržby silnic Stanislav Liška.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám