Hlavní obsah

Plzeňští policisté odhalili distributorku heroinu

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Díky dobře odvedené práci tzv. toxi týmu plzeňské policie, který na Městském ředitelství policie Plzeň funguje od počátku ledna tohoto roku, se podařilo odhalit jednatřicetiletou distributorku heroinu z Plzně.

Foto: archiv PČR

Ve středu 16. března se po několikatýdenním monitoringu podařilo policistům zadržet jednatřicetiletou distributorku heroinu z Plzeňska.

Článek

Tzv. toxi tým intenzivně usiluje o minimalizaci drogové scény a odhalování výrobců a distributorů omamných a psychotropních látek. Ve středu 16. března se po několikatýdenním monitoringu podařilo policistům zadržet jednatřicetiletou ženu z Plzně, u níž existovalo důvodné podezření na prodej psaníček heroinu na území města Plzně.

U ženy provedli policisté domovní prohlídku. "Při prohlídce nalezli množství sáčků s heroinem o celkové hmotnosti více než 23 gramů," uvedla policejní mluvčí Martina Korandová.

"Dále kriminalisté zjistili, že Plzeňanka od měsíce dubna do července 2010 prodávala v Plzni ve Skvrňanech psaníčka s heroinem po domluvě různým osobám. Balíček se světle hnědou sypkou látkou vážil 0,2 gramu a jeden prodávala za 200 korun. Za toto období za prodej vybrala od svých zákazníků 100 tisíc korun. Od října do prosince 2010 nabízela zakázané zboží především v Plzni na Slovanech a většinou při tom používala červené motorové vozidlo. V těchto případech měla psaníčka hmotnost 0,1 nebo 0,2 gramu a vybírala za ně od 200 do 400 korun. Celkem za tyto tři měsíce vyinkasovala 6 tisíc korun," pokračuje Korandová.

Podle informací tiskového oddělení policie distribuovala žena heroin také v Plzni na Skvrňanech přímo z bytu, denně se jednalo o distribuci tří až pěti balíčků. Za období říjen 2010 – 2011 si zde touto cestou Plzeňanka přišla na dalších 160 tisíc korun. Dalším místem, kde v Plzni drogy distribuovala, byla Domažlická třída.

Kriminalisté zahájili proti ženě trestní stíhání ze spáchání zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. "Policisté také podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí do vazby," dodala k případu Korandová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám