Hlavní obsah

Plzeňští Patrioti ani podruhé neuspěli

Novinky, Jindřich Krisl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeňští Patrioti v sobotu 10. května nastoupili ke svému druhému ligovému zápasu a prvnímu domácímu České ligy amerického fotbalu - divize B. První zápas proti Pražským Hrochům prohráli 7:54 a ani tentokrát to neskončilo výhrou. Týmu Ostrava Steelers podlehli 6:37.

Foto: Jindřich Krisl
Článek

V České republice se hrají celkem tři ligy. A, B a C. První dvě nejvyšší ligy hrají týmy se silnou členskou základnou a C liga je určena pro týmy s nižším počtem hráčů a hrají pouze se sedmi hráči na hřišti.

V divizi B, kterou hrají Plzeňští Patrioti jsou celkem čtyři týmy. Kromě Plzně ještě Ostrava Steelers, Prague Hippos a slovenští Zvolen Patriots. Každý se utká s každým, jednou doma a jednou venku.

Zápas začal v 13:00 hodin na stadionu Josefa Žaloudka ve Skvrňanech. Patrioti začali příjmem míče a jali se útoku. Jejich první drive skončil neúspěšně a po čtyřech pokusech odevzdali míč soupeři.

Ostrava začala útočit, ale jejich třetí akce skončila interseptionem, který zachytil Tomáš Červený, a Patrioti opět útočili. Ani tento jejich drive se nesetkal s úspěchem a tak k míči šla opět Ostrava. Ocelářům se v tomto drivu podařilo dát touchdovn, který potvrdili kopem a ujali se vedení 7:0. Patrioti se pokusili odpovědět stejně, ale i přes jejich drive přes celé hřiště se jim nepovedlo skórovat a tato jejich hra skončila bez bodového zisku.

V úvodu druhé čtvrtiny se Ocelářům povedl pěkný drive, položili TD, který potvrdili kopem a navýšili svůj bodový zisk na 14:0. Patrioti se opět ujali útoku, povedl se jim krásný dlouhý drive, který ale opět neskočil bodovým ziskem. K míči nastoupila Ostrava a dostali se až k end zóně Patriotům. Nepodařilo se jim položit TD, ale kopli Field goal a zvýšil svůj náskok na 17:0.

K míči šli Patrioti a konečně se jim podařil najít recept na ostravskou obranu a Lukáš Kadlec svým dlouhým během přeběhl skoro celé hřiště a připravil Patriotům velmi výhodnou pozici. Tuto šanci dokázal využít plzeňský QB Lukáš Malec, který svým rychlým během dokázal položit TD, který ale ovšem nebyl potvrzen a Patrioti snížili náskok Ostravy na 17:6. Ostravě se minutu před koncem před koncem podařilo ještě odpovědět touchdownem a navýšili svoje vedení na 23:6.

Třetí čtvrtinu lépe zahájila Ostrava, když skórovali, potvrdili kopem a navýšili svoje vedení na 30:6. Patrioti se opět pokusili zvrátit stav zápasu, ale bohužel jejich pokusy nebyly úspěšné. Ani Ostravě se jejich drive nepovedl a hra se bezúspěšně přelévala ze strany na stranu, ale žádnému tým se nepovedlo skórovat. Nejblíže k navýšení skóre byla Ostrava, když se pokusila o Field goal, ale nepodařilo se jim trefit branku a tak byl jejich pokus neúspěšný.

Čtvrtá čtvrtina se nesla ve velmi podobném duchu jako ta třetí. Na obou týmech byla i znatelná únava a hra se stále přelévala ze strany na stranu, ale oba týmy se držely na polovině hřiště. Ani jeden z týmů nepředvedl žádnou výraznější akci. Až po chvilce se Ostravě podařilo utéct a položit poslední TD tohoto zápasu, který ještě potvrdili kopem, a navýšila skóre na konečných 37:6

Příští domácí zápas Patrioti odehrají proti svým jmenovcům Zvolen Patriotis od 14:30 na hřišti ve Vochově.

Reklama

Výběr článků

Načítám