Hlavní obsah

Plzeňský kraj hostil dvě velvyslanecké návštěvy

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Turecký a španělský velvyslanec poctili ve čtvrtek 9. února svoji návštěvou představitele Plzeňského kraje.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Mimořádný a zplnomocněný velvyslanec Turecké republiky v Praze J.E. Cihad Erginay se setkal s představiteli Plzeňského kraje.

Článek

Mimořádný a zplnomocněný velvyslanec Turecké republiky v Praze J. E. Cihad Erginay se setkal s hejtmanem Milanem Chovancem, dalšími členy rady Plzeňského kraje a se zástupci Regionální hospodářské komory Plzeňského kraje na pracovním obědě.

Do Plzeňského kraje přijel turecký velvyslanec se záměrem zvednout vzájemnou spolupráci, která v posledních letech kvete zvláště v oblasti cestovního ruchu.

"Loni bylo v Turecku na dovolené 150 tisíc českých turistů, letos se to zvedne asi na dvojnásobek. Máme co nabídnout, kromě moře a podnebí také zlepšující se služby. Dokonce se v Turecku začínají budovat také lyžařská střediska," uvedl J. E. Cihad který budoucnost vidí také v obchodu.

"Podpora podnikatelů je důležitá a my se jí nebráníme. Pokud bude zájem na obou stranách, uskutečníme společnou návštěvu se zástupci kraje a vybraných firem v Turecku. Stejně tak jsme připraveni přijmout delegaci Turecka a představit a ukázat jim Plzeňský kraj, protože především cestovní ruch u nás v kraji má co nabídnout," uvedl hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec.

V odpoledních hodinách přijal na krajském úřadu náměstek hejtmana Ivo Grüner a radní František Bláha velvyslance Španělska Jeho Excelenci Pascuala Ignacia Navarra Ríose. 

Velvyslanec Španělska se při své první návštěvě v Plzeňském kraji zajímal především o možnosti spolupráce v oblasti ekonomiky a vědy a výzkumu. 

Jeho Excelence Pascual Ignacio Navarro Ríos je ve své funkci od října 2011 a jeho návštěva měla především zdvořilostní a seznamovací charakter.

Dalším ze zajímavých témat rozhovoru byla problematika čerpání finančních prostředků z fondů Evropské unie. Náměstek hejtmana Ivo Grüner seznámil hosty se systémem fungování čerpání v Plzeňském kraji, se spolufinancováním projektů i krajskými prioritami.

Související témata:

Výběr článků

Načítám