Hlavní obsah

Plzeňský Fotoklub připravil doprovodný program Festivalu světla

Novinky, Marek Velebný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek a v sobotu 18. a 19. března se v Plzni konal Festival světla. Letos se naučná stezka s programem přesunula na největší plzeňské sídliště Lochotín, kde se v obou dnech hlavní program uskutečnil mezi 18. a 23. hodinou.

Foto: Marek Velebný

Lochotínský pavilonek

Článek

Po úspěšném loňském Festivalu světla, který byl v Plzni pořádán v rámci projektu EHMK Plzeň 2015, Evropské hlavní město kultury, se letos v Plzni tento festival konal opět. Oproti minulému roku, kdy byl festival soustředěn v centru města v okolí řeky Radbuzy, se letos přemístil na největší plzeňské sídliště Lochotín. 

Hlavním programem po oba dny byla tříkilometrová naučná stezka, která začínala u Lochotínského amfiteátru a pokračovala Lochotínským parkem kolem Lochotínského pavilonu a Lékařské fakulty na sídliště Lochotín. 

Návštěvníky čekal například osvětlený park, barevně nasvícený Lochotínský pavilonek, video maping na budově Lékařské fakulty nebo svítící objekty představující běžící postavy u bývalého nákupního střediska Atom.

Velkou pozornost přitáhl i projekt sdružení Envic, jež přilákalo kolem dvou tisíc návštěvníků do tajemných prostor bývalé zahrady v blízkosti kostela Všech svatých na Roudné, která byla večer osvětlena.

Také Plzeňský Fotoklub se připojil k organizaci a připravil doprovodný program Festivalu světla ve svém zrekonstruovaném ateliéru ve sklepních prostorech bývalého nákupního střediska Orlík na Košutce.

Oba festivalové večery si zde návštěvníci mohli prohlédnout ukázku tanečně-pohybového představení dívek tančící u tyče a představující se v různých pózách, které byly zvláštně nasvíceny světelným vybavením plzeňského fotoklubu. Jak členové fotoklubu, tak návštěvníci si mohli udělat zajímavé fotografie.

Členové Fotoklubu se rádi opět účastní při organizaci dalšího ročníku a budou rádi ještě pak za větší návštěvnickou účast. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám