Hlavní obsah

Plzeňský dětský sbor nadchl publikum na kolonádě v Mariánských Lázních

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeňský dětský sbor vystoupil ve čtvrtek 24. března na mariánskolázeňské kolonádě. V pátek odjíždí na mezinárodní festival sborového zpěvu do Mnichova.

Foto: Jan Kaše

Plzeňský dětský sbor na kolonádě

Článek

Plzeňský dětský sbor při Základní umělecké škole Bedřicha Smetany, který v minulém roce oslavil 30. výročí své existence, zpříjemnil čtvrteční odpoledne návštěvníkům kolonády v Mariánských Lázních. Zazpíval tu několik písní ze svého repertoáru - včetně slavné a u členů sboru velice oblíbené písně Lásko má, já stůňu z muzikálu Noc na Karlštejně.

Přítomné publikum, v němž byly zastoupeny různé národnosti, ocenilo výkon dětí mohutným potleskem. Japonské turisty po ukončení vystoupení dokonce zajímalo, odkud děti jsou a chtěli znát i další podrobnosti ze života sboru.

V pátek sbor odjíždí na 6. Mezinárodní festival sborového zpěvu Cantate Bavaria do Mnichova.

„V rámci mezinárodního festivalu vystoupíme v Mnichově v kostele Maria vom Guten Rat a v kostele svatého Michala," uvedla sbormistryně Bedřiška Koželuhová, která společně s Jaroslavou Smolákovou a Danielou Pytelkovou děti na vystoupení připravují.

„V neděli se pak z Mnichova přesuneme do Domažlic, kde odpoledne budeme mít na radnici společné vystoupení se sborem Duha, s kterým již dlouhá léta spolupracujeme. Máme zde také výborného kamaráda, hudebníka a skladatele Františka Kumperu, jehož písně rovněž zpíváme. Do Domažlic se moc těšíme," dodala Bedřiška Koželuhová.

Reklama

Výběr článků

Načítám