Hlavní obsah

Plzeňský centrální obvod hledá Seniora roku

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Centrální obvod města Plzně hledá už šestého Seniora roku. Právě totiž startuje šestý ročník ankety Senior roku.

Foto: ÚMO 3

Centrální obvod hledá už šestého Seniora roku.

Článek

Každý občan z Plzně může navrhnout obyvatele Městského obvodu Plzeň 3 staršího 60 let, který by si za svůj aktivní přístup k životu zasloužil titul Senior roku 2014.

„V soutěži veřejně oceňujeme seniory, kteří se i v pokročilém věku rozhodli pracovat ve prospěch ostatních a rozdávají své bohaté životní zkušenosti,” uvedl starosta centrálního obvodu Jiří Strobach.

V loňském roce získal titul Senior roku jedenaosmdesátiletý Stanislav Jiříček, který je navzdory svému sluchovému handicapu stále velmi aktivním člověkem. Za nepřeberné množství zálib a koníčků obdržel titul Senior roku 2012 František Slivoně. V roce 2011 zvítězila nadšená turistka Věra Melounová, o rok dříve členka TJ Slavoj Hana Kučerová a první ročník soutěže vyhrál Rudolf Chroust, jednaosmdesátiletý hráč stolního tenisu.

„Nejen sportovní aktivita je ale důvodem přihlásit své starší příbuzné nebo kamarády do ankety Senior roku. Je mnoho lidí, kteří kolem sebe šíří dobrou náladu a činí důležité věci nejen pro sebe, ale i pro své okolí,” připomíná Strobach.

Napadá vás někdo, kdo by byl vhodným kandidátem na titul Senior roku 2014? Přihlášky jsou k dispozici na recepci Úřadu městského obvodu Plzeň 3 nebo volně ke stažení na webových stránkách www.plzen3.eu.

Hlasování bude ukončeno 20. září 2014. Slavnostní vyhlášení se uskuteční 1. října na podzimním tanečním vínku. Všichni nominovaní obdrží dárkové předměty, první tři a navrhovatel vítěze pak mimo jiné hodnotnou odměnu.      

Reklama

Výběr článků

Načítám