Hlavní obsah

Plzeňskem projdou masopustní průvody

Novinky, Jan Vodrážka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento i následující víkend bude v některých vesnicích na severním Plzeňsku rušno. Jako každý rok jimi projdou průvody masopustních masek.

Foto: Jan Vodrážka

Masopust ve Výrově a na Hadačce v březnu loňského roku

Článek

Tento týden proběhl masopust například v Kožlanech, Pláních či Manětíně, kde se dodržují tradice, proto se tady průvod a večerní zábava uskutečnily v úterý. Letos vyšlo datum přesně do období jarních prázdnin.

O víkendu, především v sobotu 25. února, projdou průvody masek například v Babiné, Kopidlu, Horním Hradišti, Oboře, Žihli, Horní Bělé a Horní Bříze.

V Horním Hradišti zahraje od 20 hodin skupina Repelent. V tutéž dobu v Žihli zahraje k tanci i poslechu Jiří Bláha a Petra Rambousková.

V Horní Bříze jsou součástí masopustu i zabijačkové hody, které začínají ve 14 hodin u Kulturního domu Klub. V 15.30 zde vychází průvod masek a od 19 hodin je připravena v kulturním domě zábava.

Příští týden, tj. 3. března, mají naplánovány masopust tyto obce: Hradecko, Výrov-Hadačka, Žebnice, Vrtbo, Hubenov.

Ve Výrově a na Hadačce vyjde průvod masek již v 11 hodin za hudebního doprovodu kapely pana Pícla z Kozojed. Večer pak od 20 hodin v sále kulturního domu zahraje skupina Repelent.

V Žebnici průvod vyrazí na svou trasu ve 13.30 a večerní zábava bude na programu od 20 hodin v hospodě U Hasiče.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám