Hlavní obsah

Plzeňské městské dopravní podniky převléknou řidiče

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řidiči, dispečeři, ale i obsluha Zákaznických center Plzeňských městských dopravních podniků, a.s. (PMDP) obléknou v průběhu roku 2016 nové uniformy. Nová kolekce oděvů bude znamenat přechod od standardních uniforem k oděvu společenského vzhledu.

Foto: Plzeňské městské dopravní podniky

Nová kolekce oděvů bude znamenat přechod od standardních uniforem k oděvu společenského vzhledu.

Článek

Podstatnou změnou jsou použité materiály, které by měly poskytnout zaměstnancům více pohodlí, a to i v extrémních klimatických podmínkách jaké přineslo například letošní léto, kdy teploty v kabinách řidičů bez klimatizace přesahovaly 40°C.  

„Současné uniformy vycházejí historicky z celorepublikově používaného standardu, převzatého od pražského dopravního podniku a léta neprošly žádnou změnou,” vysvětluje Michal Kraus, předseda představenstva PMDP a dodává: „Kromě estetické stránky klade nová kolekce důraz na kvalitu použitých materiálů. Chceme, aby se naši řidiči cítili dobře i proto, že jejich pohoda je významnou složkou možných opatření podporujících bezpečnost veřejné dopravy.”

„Návrhy jsme konzultovali se zástupci obou odborových organizací, kolegyněmi i kolegy zastupující všechny dotčené útvary.  Tímto krokem reagujeme na stálé připomínky nejen na kvalitu stávajících uniforem, ale i připomínky k jejich estetické stránce,” říká Jiří Ptáček, dopravně provozní ředitel PMDP.

Návrh celé kolekce připravila mladá návrhářka Alice Tampová, která si pohrála i s tradičním odlišením barev jednotlivých trakcí. Základní antracitová barva bude tak podle trakcí doplněna červenými, žlutými, respektive zelenými doplňky.

Na dodání nových uniforem byla vypsána veřejná zakázka, ve které zvítězila společnost Dafné profi s.r.o. Náklady na přestrojení budou v roce 2016 zhruba 5,5 miliónu korun. Součástí zakázky je i čištění vybraných částí oděvů a dodávka ochranných pracovních pomůcek zejména pro pracovníky drážních cest.

Do konce letošního roku bude probíhat testování oděvů vybranými kolegy a všichni zaměstnanci by měli být vystrojeni do poloviny roku 2016.

„Naše kolegyně a kolegové za volantem nebo na přepážkách jsou v denním kontaktu s našimi zákazníky, reprezentují společnost a investice do jejich výstroje logicky doplňuje dlouhodobé investice do vozového parku nebo odbavovacích systémů,” dodal Michal Kraus.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám