Hlavní obsah

Plzeňské farmářské trhy oživují centrum města

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční Plzeňské farmářské trhy se staly trvalou součástí městského života v Plzni. V sobotu 9. června dopoledne opět zaplní více než 40 prodejců lokálních potravin okolí Mlýnské strouhy.

Foto: Alena Oudová

Plzeňské farmářské trhy oživují centrum města Plzně.

Článek

"Většina Plzeňáků tráví víkendy v nákupních centrech. Centrum města je právě o víkendech téměř liduprázdné. Život se z centra přesouvá na periférii. Tento trend se pokoušíme organizací Plzeňských farmářských trhů zbrzdit a život do centra Plzně navrátit," uvedl Tomáš Popp, koordinátor trhů z občanského sdružení ENVIC.  

Každých 14 dní se Pallova ulice a nádvoří hotelu Gondola zaplní prodejci i zhruba 3000 nakupujícími. Ožívá tak nejen trh, ale i přilehlé uličky. 

"Plzeňské farmářské trhy nejsou jen nákupním prostorem, ale i místem setkávání. Setkávání sedláků a výrobců potravin s jejich zákazníky. Což je pro obě skupiny velice cenné. Atmosféra trhu nahrává i ke kontaktům mezi jednotlivými nakupujícími. Mnoho rodin se právě na trzích setkává a užívá si dopolední pohodu," uvedl starosta plzeňského centrálního obvodu Jiří Strobach. 

Nabídka regionálních potravin bude i o nadcházejícím víkendu velice pestrá. Uzenáři z Terešova nabídnou opět kompletní sortiment svých uzenin, kdy chybět nebude tlačenka z plece ani domácí nádivka. 

Oblíbené se staly všechny pekařské výrobky z pekařství Rendl ze Sušice. U jejich stánku se vždy tvoří nejdelší fronty.

Jako tradičně přijedou zelináři ze Zlínska, Plzeňska i Středních Čech, ovocnáři ze Slaného a Nebílov.

Skvělé pečivo napečou pekaři z Plzně a Dobřan. Vynikající koláče a dorty nabídne Anděl Station z Plzně. Valašské frgály hledejte u stánku pekařství Fimako. Tyto a mnohé další dobroty na vás budou čekat již tuto sobotu 9. června v Mlýnské strouze v Plzni.

Příští Plzeňské farmářské trhy se pak uskuteční 23. června. Budou ve znamení vítězných regionálních potravin Plzeňského kraje 2012. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám