Hlavní obsah

Plzeňské děti se rozhodly přinést úsměv tam, kde není nebo je ho málo

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Netradiční akci Přinést úsměv tam, kde není nebo je ho málo aneb Masopustní veselí do vašich postelí uspořádala ředitelka 27. mateřské školy v Plzni zvané Želvičková školka. Na sto dětí se tak vydalo do plzeňských ulic s písničkou, některé zavítaly i do nemocnice.

Foto: Hynek Mojžíš

Netradiční akci „Přinést úsměv tam, kde není nebo je ho málo“ -„Masopustní veselí do vašich postelí“ uspořádala ředitelka 27.mateřské školy v Plzni

Článek

Děti zavítaly na lůžkové oddělení v Mulačově nemocnici v Plzni. Přímo do nemocničních pokojů zavítalo sedm dětí v doprovodu paní ředitelky, učitelů a ředitele nemocnice Jiřího Zeithamela.

"Chceme u dětí probouzet úctu ke stáří a snažíme se, aby se naučily pečovat o své zdraví a nezapomínaly na druhé. Proto vznikl tenhle nápad obléknout se do bláznivých kostýmů, vzít kytaru a jít rozdávat radost tam, kde je jí potřeba,“ prozradila ředitelka Želvičkové školky Martina Průchová.

Pacienti nemocnice byli nejprve překvapeni, ale finálně bylo evidentní, že se podařilo naplnit účel celé akce, který už hlásal její samotný název, a vykouzlit úsměvy na tvářích pacientů.

"Želvičková školka je v pořádání podobných akcí velmi aktivní. Masopustní veselí je skvělá myšlenka, jak potěšit nemocné a zároveň tím děti něco naučit. Takovým akcím upřímně fandím a podporuji je,“ uvedl Jiří Strobach, starosta Městského obvodu Plzeň 3, kde se 27. MŠ nachází.   

Reklama

Výběr článků

Načítám