Hlavní obsah

Plzeňská Střední škola informatiky a finančních služeb oslavila River Action Day

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žáci základních a středních škol z celkem jedenácti evropských zemí oslavili 2. října River Action Day, akci, která probíhala ve všech zemích v obdobného duchu. Jejím hlavním cílem bylo aktivně přispět k udržitelné čistotě lokálních řek.

Foto: Alena Oudová

Žáci základních a středních škol z celkem jedenácti evropských zemí oslavili 2. října River Action Day.

Článek

Do akce se zapojila také plzeňská Střední škola informatiky a finančních služeb. Žáci třetího ročníku pod vedením svých pedagožek Pavly Lopatové a Ivany Kupkové pečovali v průběhu dne o okolí řeky Radbuzy v Plzni.

„Projekt ESFALP probíhá pod záštitou ekologické organizace WWF a rakouské nadace Erste Foundation. Naše škola byla vybrána zástupci WWF před rokem po předložení a zhodnocení ekologických programů na naší škole jako jedna ze čtyř z celé České republiky. Letošnímu úklidu kolem břehů řeky Radbuzy a přehrady České Údolí předcházela řada různých akcí s ekologickou tematikou během celého minulého školního roku. Jako poděkování žákům, kteří se do projektu ESFALP 6 zapojili od září 2013, byl společný čtvrteční ekopiknik v Českém údolí,” uvedla k akci jedna koordinátorek akce, Mgr. Ivana Kupková.

River Action Day je akce, která vzešla jako výstup iniciativy European Schools for a Living Planet (ESFALP), která rozvíjí v žácích a studentech zájem o environmentální otázky a buduje v nich individuální ekologickou odpovědnost.

„Školní vzdělávací programy školou nabízených oborů Informační technologie, Logistické a finanční služby, Manipulant poštovního provozu a přepravy si kladou za cíl připravit odborníky v kontextu trvale udržitelného rozvoje. Realizovaný mezinárodní projekt umožnil žákům poznat okolí Plzně, podílet se na jeho zvelebení a prezentovat své přínosné aktivity na mezinárodním fóru,” uvedla ředitelka Střední školy informatiky a finančních služeb RNDr. Lenka Holubová.

Vedle České republiky se do projektu zapojili také žáci z Rakouska, Bulharska, Chorvatska, Maďarska, Moldávie, Rumunska, Srbska, Slovenska a Ukrajiny. Celkem River Action Day oslavila téměř tisícovka žáků a studentů z celkem třiatřiceti škol.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám