Hlavní obsah

Plzeňská Borská pole slaví patnácté narozeniny

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeňská industriální zóna je sídlem celé řady výrobních firem i výzkumných institucí. Velké procento Plzeňanů i obyvatel z okolí západočeské metropole dojíždí za prací právě sem, na Borská pole. K patnáctiletému výročí existence industriální zóny připravilo město tematickou výstavu.

Foto: archiv Magistrátu města Plzně

Industriální park Borská pole představuje plochu o 105 ha, kde sídlí více jak čtyřicet firem, které zabezpečují dle statistik 10 747 pracovních míst.

Článek

Městský industriální park Plzeň Borská pole po 15 letech je název tematické výstavy, kterou připravil Útvar koncepce a rozvoje města Plzně. Výstava bude zahájena v pondělí 21. března v 17 hodin v mázhausu plzeňské radnice. Zájemci ji budou moci navštívit až do 6. dubna a to denně od 8 do 18 hodin.

Industriální park Borská pole představuje plochu o 105 hektarech, kde sídlí více než čtyřicet firem, které zabezpečují podle statistik 10 747 pracovních míst. V roce 2000 byla Borská pole oceněna agenturou CzechInvest jako Průmyslová zóna roku 2000 v kategorii Zóna s největším ekonomickým přínosem. V roce 2001 se v této kategorii umístila na druhém místě a v letech 2002 a 2003 na třetím místě.

"Na počátku roku 2011 uplynulo patnáct let od doby, kdy začala městská správa s realizací Městského industriálního parku Plzeň Borská pole. V březnu to bylo čtrnáct let, kdy zde zahájil výrobu televizorů značky Panasonic první investor japonská společnost Matsushita a statutární město Plzeň dokončilo výstavbu I. etapy komunikací a technické infrastruktury. A konečně 3. dubna to bude patnáct let od podpisu první kupní smlouvy na pozemky v lokalitě. Následovalo období velmi intenzivního rozvoje průmyslové zóny, jejíž parametry jsou až do současné doby mimořádné i v evropském měřítku," uvedla Kateřina Juríková z Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám