Hlavní obsah

Plzeň vydala aktualizovanou informační brožuru Bezpečné město

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Město Plzeň v reakci na změny, ke kterým došlo od 1. ledna letošního roku, vydalo aktualizovanou informační brožuru Bezpečné město. Nově také radí, jak se zachovat v mimořádných situacích.

Foto: Magistrát města Plzně

Aktualizovaná brožura nově radí, jak se zachovat v mimořádných situacích.

Článek

Brožura byla vytištěna ve čtyřtisícovém nákladu za zhruba 200 tisíc korun s finančním příspěvkem Ministerstva vnitra ČR.

Vydání informační brožury je součástí projektu Bezpečné město, jenž byl v Plzni oficiálně spuštěn 22. ledna 2009. Jeho smyslem je zvýšit pocit bezpečí občanů ve městě a zajistit systematickou spolupráci mezi městskou správou, městskými obvody, státní policií a městskými strážníky při řešení bezpečnostní situace.

"Přestože je hlavním komunikačním kanálem projektu webový informační portál, ne všichni občané, zejména pak senioři, mají přístup k internetu. Proto jsme se rozhodli projekt prezentovat prostřednictvím informační brožury," uvedl Robert Houdek, plzeňský radní odpovědný za oblast bezpečnosti a prevence kriminality.

V brožuře občan najde nejen kontakt na "svého" policistu, strážníka a zastupitele, ale nově také informace o rozšíření působnosti státní policie.

"Od začátku letošního roku je v platnosti nová územní působnost Policie České republiky rozšířená o katastrální území sahající až do Nezvěstic, o které se stará obvodní oddělení Slovany, a Chrást, jenž spadá pod Doubravku," uvedl Aleš Průša, vedoucí odboru bezpečnosti a prevence kriminality plzeňského magistrátu.

Důležitým kontaktům a radám, jak se správně zachovat v mimořádných životních situacích, patří závěr publikace.

"Jedná se především o doporučení. Například jak postupovat při ztrátě osobních dokladů, co udělat, když se dítě nevrátí ze školy nebo jak se chovat při požáru," doplnil Aleš Průša.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám