Hlavní obsah

Plzeň startuje novou turistickou sezónu s kompletní sadou průvodců podél plzeňských řek

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro velký zájem nechal Útvar koncepce a rozvoje města Plzně připravit dotisk kompletní sady čtyř průvodců podél všech pěti plzeňských řek. Ta je nyní až do vyčerpání zásob k dostání v informačním centru na náměstí Republiky v Plzni a také elektronicky na webových stránkách města.

Foto: E. Kriegerová

Pro velký zájem nechal Útvar koncepce a rozvoje města Plzně připravit dotisk kompletní sady čtyř průvodců podél plzeňských řek.

Článek

Naučné stezky údolím plzeňských řek vznikly postupně v průběhu pěti let. V září 2011 byla otevřena první naučná říční stezka Údolím Úslavy, která vede podél toku řeky od Koterova až k soutoku s Berounkou v Doubravce. V březnu 2013 následovala Mže a Berounka.

Obě vycházejí od soutoku ve Štruncových sadech a vyšel k nim jeden společný průvodce. První vede proti proudu Mže přes Radčice a Křimice až do Malesic a druhá po proudu Berounky přes Zadní Roudnou k soutoku Úslavy s Berounkou u kostela sv. Jiří a dále do Bukovce.

V červnu 2014 se dočkala otevření naučná stezka údolím Radbuzy, která začíná u soutoku se Mží ve Štruncových sadech, pokračuje přes Wilsonův most, papírenskou lávku, Doudlevce, soutok s Úhlavou, Tyršův most, České údolí, lávku k Valše až do Lhoty, kde u lávky Járy Cimrmana končí.

O rok později, v červnu 2015, se otevřela také poslední plánovaná říční stezka, a to údolím Úhlavy. Ta vede od soutoku s Radbuzou v Doudlevcích proti proudu přes pravěké hradiště, Hradiště, Černice a Radobyčice až k vrchu Valík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám