Hlavní obsah

Plzeň obhájila třetí místo v zimním plavání

Novinky, Petr Spálenka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeňští otužilci přijeli ukončit zimní sezónu do lomu Rumchalpa nedaleko Nové Paky. Podařilo se jim zde navázat na loňský úspěch, a i když to v průběhu ročníku vypadalo spíše na páté místo, svěřenci K.S.O. Plzeň nabrali tempo a dovršili konec sezóny na pěkné třetí příčce.

Foto: Petr Spálenka

Plzeň na stupni vítězů

Článek

Letos se opět přijelo závodit, bilancovat a slavit do Nové Paky. Ve zdejším zatopeném lomu si naposledy v tomto ročníku změřili síly borci všech věkových kategorií. Pro ně zde byli připraveny rozplavby o délce 100 m, 250 m, 500 m a 750 m.

Nejpočetněji zastoupenou tratí se stala 750metrová trať. Celkově 113 otužilců se vmáčklo do třech rozplaveb. V délce 500 m se utkalo 19 borců, 13 plavců plavalo vzdálenost 250 m a nejkratší trať 100 m absolvovalo 6 plavců.

Nejdelší rozplavbu uplavala nejrychleji Magda Okurková z Fidesu Brno. Mezi muži skončil jako první v cíli Roman Křupka z P.K. Zábřeh. Plzeň na 6. místě zastoupil Tomáš Kocánek a jeho kolegyně Vladislava Kulhánková z téhož klubu skončila mezi ženami na 7. pozici. Závod na 500 m vyhrála Renata Nováková z S.C. Plaveckého areálu Pardubice. U mužů to stihl nejrychleji Schirlo Pavel z S.K. Náchod. Nejrychleji 250 m zaplavala Taťána Prokopová z I. Pražského Klubu Otužilců Praha. Muže zastoupil na prvním místě Václav Tesař z téhož oddílu. Na nejkratší trati se neměřilo. Stometrová vzdálenost se neboduje, poněvadž si tuto vzdálenost testují většinou nováčci.

Po doplavání poslední tratě začalo sčítání výsledků. Z nichž vyšel nejlépe Fides Brno, následován I. Pražským Klubem Praha Otužilců a na další příčce Klub Sportovních Otužilců Plzeň.

Do Plzně dorazily opět cenné medaile. Zlatá medaile patřila již zmiňované Vlaďce Kulhánkové, která vyhrála svou věkovou kategorii. Tomáš Kocánek vybojoval ve své věkové kategorii bronzovou pozici. Nejvíce svěřence plzeňského klubu těší celkové třetí místo Československého poháru v zimním plavání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám