Hlavní obsah

Plzeň má nové bezpečnostní kamery za 11 milionů

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již více než třináct let se v Plzni buduje městský kamerový systém, který monitoruje veřejná prostranství. Ke stávajícím jednatřiceti kamerám od 1. dubna přibylo dalších čtrnáct. Většina z nich je pak umístěna na území městského obvodu Slovany.

Foto: Magistrát města Plzně

V současné chvíli je v Plzni v provozu 49 bezpečnostních kamer doplněných o 6 klientských pracovišť.

Článek

"V roce 2008 byla zahájena modernizace kamerového systému v Plzni. Došlo k přestavbě, respektive k vybudování nové struktury s využitím přenosů po městské informační síti. Jinak řečeno analogový systém jsme nahradili digitální technologií," uvedl Josef Brůha z městské Správy veřejného statku.

"Systém je otevřený a libovolně konfigurovatelný, takže je možné v dosahu městské informační sítě připojit další kamery a klientská pracoviště," doplnil Brůha.

Nové kamery na území města Plzně získal slovanský obvod především s ohledem na nízký počet původních kamer, které byly na území tohoto obvodu v porovnání s obvody ostatními rozmístěny.

"Slovany jsme měli nejhůře pokryté, protože tam nebylo vhodné kabelové propojení. Nyní jsme díky městské informační síti mohli nainstalovat třináct kamer a zřídit tři klientská  pracoviště. Ta jsou na operačním oddělení státní policie v Nádražní ulici, na služebně městské policie v budově úřadu městského obvodu 2 a na dispečinku dopravních podniků," upřesnil Josef Brůha. Poslední, čtrnáctá kamera, je umístěna v Divadelní ulici v Plzni.

Rozšíření kamerového systému, konkrétně již jeho druhá etapa, si vyžádalo finanční investici ve výši 11 milionů korun, přičemž další etapa rozšiřování kamerového systému je připravena.

"Zatím jsme uvedli do chodu čtyři kamery, na třech z nich je poprvé využit bezdrátový přenos. Konečné číslo v této fázi by mělo být 19. Přibudou i klientská pracoviště. S ukončením třetí etapy počítáme v příštím roce a předpokládáme výdaje v celkové částce 17 milionů korun," dodal Josef Brůha.

V současné chvíli je v Plzni v provozu 49 bezpečnostních kamer doplněných o 6 klientských pracovišť.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám