Hlavní obsah

Plzeň hostí seminář za účasti českých, německých, polských a běloruských studentů

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Informační středisko Evropské komise Europe Direct Plzeň, které již třetím rokem sídlí v plzeňské Techmanii, spolupořádá čtyřnárodnostní studentský seminář Evropa v Plzni.

Foto: Techmania Science Center

Spoluorganizátorem akce je i informační středisko Europe Direct Plzeň, které pro studenty připravilo debatu s názvem Evropská unie – šance nebo pouta?

Článek

Cílem projektu je představit západočeskou metropoli jako město evropského významu a i s využitím kontroverzní plastiky Entropa debatovat o jeho kulturní, politické či vzdělávací nabídce se studenty vysokých škol.

"Mezinárodní seminář se v Plzni za účasti českých, německých, polských a běloruských studentů uskuteční ve dnech 16. až 19. února," uvedla Franziska Stölzelová z GFPS CZ, organizace pro studentskou a kulturní výměnu ve střední a východní Evropě se zaměřením na Německo, Polsko, Bělorusko a Českou republiku.

Spoluorganizátorem populárně vzdělávací akce je i informační středisko Europe Direct Plzeň, které pro studenty připravilo debatu s názvem Evropská unie – šance nebo pouta?. "Půjde o moderovanou diskuzi Milana Severy, pořádanou v prostorách Francouzské aliance v Plzni," informovala vedoucí Europe Direct Plzeň Kateřina Siberová.

Během čtyř dnů budou studenti čtyř národností řešit otázky, které se úzce dotýkají jejich životů: např. jakou roli hraje jednota Evropské unie v životech běžných studentů? A jak vnímají sjednocující se Evropu studenti těch států, které dosud zůstaly za branami EU?

"Studentům rádi vyjdeme vstříc i v Techmanii," uvedl tiskový mluvčí science centra Tomáš Moravec. "V sobotu 18. února si u nás budou moci prohlédnout Entropu, symbol českého předsednictví v Radě EU a zároveň jedno z nejvýraznějších českých uměleckých děl poslední doby," doplnil Moravec.

Reklama

Výběr článků

Načítám