Hlavní obsah

Plzeň hostí mezinárodní hokejový turnaj

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň se stala hostitelem mezinárodního hokejového turnaje žáků Lekov cup. Po jejích ulicích a především sportovních halách se od středy 6. dubna pohybují stovky malých hokejistů.

Foto: Hynek Mojžíš

Slavnostního losování se vedle samotných hráčů zúčastnily také významné osobnosti. Nechyběl ani starosta plzeňského centrálního obvodu Jiří Strobach.

Článek

Již 5. ročník prestižního mezinárodního turnaje Lekov cup odstartoval v Plzni ve středu 6. dubna slavnostním rozlosováním, které probíhalo v KD Inwest. Samotný turnaj byl zahájen o den později, ve čtvrtek 7. dubna.

Slavnostního losování se vedle hráčů zúčastnily také významné osobnosti jako hokejista Martin Straka, náměstek hejtmana plzeňského kraje Jiří Struček, starosta třetího plzeňského obvodu Jiří Strobach a členka Rady města Plzně pro sport, školství, mládež a životní prostředí Irena Rottová.

"Pořádání sportovní akce takových rozměrů je pro Plzeň skvělou vizitkou. Jsem rád, že jsem mohl být součástí slavnostního zahájení a mladým sportovcům přeji hodně štěstí a hlavně, aby se turnaj obešel bez zranění, o která v hokeji bohužel není nouze," uvedl starosta plzeňského centrálního obvodu Jiří Strobach.   

"Novinkou v letošním roce je rozdělení turnaje do dvou soutěží. Hráči ročníku 1997 a mladší se utkají o Pohár primátora města Plzně. Turnaj hokejových nadějí o Pohár hejtmana Plzeňského kraje je určen pro národní výběry hráčů ročníku 1996," uvedl ředitel Lekov cupu Ing. Michal Ovsjannikov.

Turnaj, který probíhá současně v ČEZ Aréně, Malé Aréně a na dvou plochách v Kooperativě aréně v Plzni a také ve Sport aréně v Třemošné, bude ukončen v neděli 10. dubna.

Reklama

Výběr článků

Načítám