Hlavní obsah

Plavci TJ Slávie Chomutov vyhráli v Lounech pohár Malé ceny Prosen

Novinky, Miroslav Volf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu ráno 16. února se 32 chlapců a děvčat plaveckého oddílu TJ Slávie Chomutov vypravilo tradičně od starých chomutovských Městských lázní do plaveckého bazénu do nedalekých Loun, aby se zde zúčastnili jubilejního desátého ročníku plaveckých závodů Malá cena PROSEN Louny.

Foto: Miroslav Volf

Vítězný aplaus plavců TJ Slávie Chomutov - Pohár je doma

Článek

Chomutovští plavci pojali desátý ročník závodu skutečně vážně a v souboji s dalšími třiadvaceti plaveckými oddíly z České republiky dokázali vybojovat 330 bodů a celkově tak již po páté zvítězili v soutěži družstev o putovní pohár. Úspěšnými roky byly 2005, 2006, 2010, 2011 a nyní rok 2013.

Chomutovským plavcům se podařilo vybojovat celkem 42 medailových umístění. Z toho 16 zlatých, 14 stříbrných a 10 bronzových v individuálních disciplínách. Ve štafetovém závodě 4 x 50 m polohový závod přidali ještě jedno stříbro a jeden bronz.

Dvanáctiletí plavci vybojovali pouze 3 medailová umístění. Zlatou dokázal vybojovat v disciplíně 200 m volný způsob Jakub Štemberk. Bronz pak přidali na 100 m prsa Jiří Lisý a na 50 m prsa Johanka Holá. Bez medailí skončili Alexandra Bričová, Lucie Grussová, Jakub Dohnanský a Josef Štemberk.

Nejúspěšnějšími účastníky byli 11leté plavkyně. Nejvíc se dařilo Kamile Slabihoudové, když jako jediná dokázala ve všech svých šesti startech zvítězit. Její vítězné disciplíny byly 50 m znak a prsa, 100 m znak, prsa a polohový závod a 200 m volný způsob.

Dalších šest umístění na stupních vítězů si vyplavala Eliška Dvořáková. Ta byla zlatá na 50 m volný způsob a stříbrná na 50 m prsa, 100 m prsa, znak, volný způsob a polohový závod. Pětkrát vystoupila na stupně vítězů Alice Richtrová. Brala zlato na 50 m motýl a 100 m volný způsob, ke dvěma zlatým přidala stříbro na 50 m a 200 m volný způsob a bronz na 50 m znak. Bronzovou medaili na 50 m motýl přidala ještě Ela Strašková.

Z 11letých chlapců byl nejvíce vidět Filip Jezbera. Filip zvítězil v disciplínách 50 m a 100 m znak a 100 m volný způsob. Stříbrný byl na 50 m volný způsob a 100 m polohově. Na 50 m motýl skončil jen těsně na čtvrtém místě. Dvě medaile si přivezl ještě prsař Karel Pěnkava, když byl zlatý na 100 m a stříbrný na 50 m prsa. Bez medailí se domů vraceli pouze Jakub Kindl a Martin Oharek.

V kategorii 10letých plavců se dařilo Matěji Volfovi, který se dokázal ve všech svých startech probojovat na stupně vítězů. Matěj byl zlatý na 100 m znak a 200 m volný způsob, stříbrný na 50 m znak a 100 m prsa, volný způsob a polohový závod. Na dvě bronzové medaile v této věkové kategorii dosáhl Samuel Fischer na 100 m prsa a volný způsob. Jeden bronz na 200 m volný způsob si vyplaval Radek Jenček. Bez medailí v kategorii 10letých skončili Eliška Doksanská, Alena Pernetová, Vítek Réz a Martin Soukup.

V kategorii 9letých a mladších plavců se dokázal prosadit pouze osmiletý Maxim Dvořák, který byl třikrát bronzový na 50 m volný způsob, 50 m znak a 100 m volný způsob. V této kategorii Chomutov reprezentovali ještě 9letí Magdalena Petráčková, Markéta Vávrová a Veronika Zelenková a 8letí Julie Hrbková, Kateřina Kosková, Jan Matuščín, Tomáš Moravec, Josef Rabas a Jan Valenta.

Celkové výsledky ke stažení zde

Celkové výsledky ke stažení zde Výsledky plavců TJ Slavie Chomutov zde

Celkové výsledky ke stažení zde Výsledky plavců TJ Slavie Chomutov zde Na fotogalerii ze závodů se můžete podívat zde

Fotogalerie v plném rozlišení (459MB) ke stažení zde

Reklama

Výběr článků

Načítám