Hlavní obsah

Plavci TJ Slavie Chomutov neobhájili v Lounech loňské vítězství

Novinky, Miroslav Volf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plavci TJ Slavie Chomutov se v sobotu 25. února vydali na další plavecké závody, tentokrát do Loun na Malou cenu Prosen. Závodů se zúčastnilo 260 závodníků z 23 oddílů z celé České republiky. Přesto, že se chomutovským plavcům nepodařilo obhájit loňské vítězství, byly závody pro oddíl celkově úspěšné.

Foto: Miroslav Volf

Plavci oddílu TJ Slavie Chomutov

Článek

S počtem 10 zlatých, 11 stříbrných a 6 bronzových medailí se plavcům z Chomutova ročníků narození 2000 až 2003 podařilo vyplavat 214 bodů a obsadit celkové 2. místo v soutěži družstev. S 256 body zvítězil Sportovní klub Policie Nymburk.

Z 12letých plavců Chomutov nejlépe reprezentoval všestranný talent Kristián Kolumber. Tomu se podařilo zvítězit v disciplínách 50 m a 100 m prsa, 50 m znak a 100 m polohový závod, dvě stříbra přidal na 50 m motýlek a 200 m volný způsob. Všechny své starty zaplaval navíc v nových osobních rekordech. Padesát metrů prsa zaplavaných v čase 36,50 znamenalo i nový oddílový rekord v této kategorii.

Dvě bronzové medaile přidala v této kategorii ještě Markéta Jenčková a to na 100 m a 200 m volný způsob. Z 12letých plavců chomutovskou Slavii reprezentovali ještě Libor Duchoň, Kateřina Molnárová, Martin Štecher a Josef Valenta.

Mezi 11letými plavci se dokázal probojovat na stupně vítězů pouze Jakub Štemberk v jeho silné disciplíně 200 m volný způsob, kde obsadil stříbrnou příčku. Dalšími plavci v této kategorii byli Johanka Holá, Jiří Lisý, Barbora Rohlová a Josef Štemberk.

Největší medailovou nadílku si dokázali vyplavat 10letí plavci. V medailová umístění dokázala všechny své starty přetavit Eliška Dvořáková. Zvítězila v disciplínách 50 m a 100 m prsa a 50 m znak. Stříbro brala za 100 m znak a bronz za 50 m a 100 m volný způsob. Dvě zlaté medaile bral Karel Pěnkava ve svých nejsilnějších disciplínách - 50 m a 100 m prsa. O další medailový příděl se postaral Filip Jezbera, stříbrné příčky si vyplaval na 50 m a 100 m volný způsob a 50 m znak, přidal ještě bronz na 100 m polohový závod. Mezi 10letými plavali také Jakub Kindl, Martin Oharek, Alice Richtrová, Kamila Slabihoudová a Ela Strašková.

Ani nejmladší 9letí plavci nezaháleli. Samuel Fischer si vybojoval svou první medaili na větších závodech a byla jí bronzová za 50 m volný způsob. Své kvality předvedl Matěj Volf, také jemu se podařilo ve všech startech vybojovat medaili. Stříbrný byl na 100 m prsa, volný způsob a polohový závod, zlatý pak s přehledem na 100 m znak. Také Matěj zaplaval všechny své starty v nových osobních rekordech. Za 9leté plavce startovali také Radek Jenček a Martin Soukup.

Oddíl postavil do závodu také dvě smíšené štafety na 4 x 50 m polohový závod. Štafeta "A" ve složení Eliška Dvořáková, Kristián Kolumber, Libor Duchoň a Markéta Jenčková, obsadila stříbrnou příčku. Druhá štafeta "B" ve složení Kateřina Molnárová, Johanka Holá, Filip Jezbera a Martin Štecher, obsadila příčku šestnáctou.

Celkově lze hodnotit závody jako úspěšné - 27 medailových umístění a celkové druhé místo hovoří za vše. Navíc si plavci z Chomutova zaplavali spoustu svých startů v nových osobních rekordech. Sladkou odměnou byl pro plavce menší koláč za 2. místo ve štafetách a obrovský koláč za celkové 2. místo v soutěži družstev. I trenéři děkují všem plavcům za dobré chování při závodech, za jejich snahu a předvedené výkony.

Celkové výsledky ze závodů zde

Fotogalerie ze závodů zde

Reklama

Výběr článků

Načítám