Hlavní obsah

Plameny zničily autodílnu ve Valašské Bystřici na Vsetínsku

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Požár autodílny a přilehlého rodinného domu ve Valašské Bystřici na Vsetínsku likvidovalo ve středu 10. dubna odpoledne osm hasičských jednotek. Majitel dílny utrpěl popáleniny a vrtulník ho transportoval do nemocnice.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požár zničil autodílnu a poškodil obytný dům.

Článek

„Vyšetřovatel stanovil jako příčinu vzniku požáru nedbalostní jednání při svařování. Škoda činí jeden a půl milionu korun, z obytného domu jsme evakuovali jednu ženu,“ oznámila ve středu navečer tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.

Několik minut po třinácté hodině vyhlásil operační důstojník krajských hasičů požární poplach osmi jednotkám a vyslal je k požáru autodílny.

„Po příjezdu prvních jednotek velitel zásahu zjistil, že se jedná o rozsáhlý požár autodílny, v jejíž těsné blízkosti je v železné kóji uskladněno několik desítek propan-butanových lahví. Proto povolal další posilové jednotky s cisternami a vyhlásil 2. stupeň požárního poplachu,“ upřesnila tisková mluvčí.

Požár zasáhl nejen autodílnu, ale i přilehlý rodinný dům a pět vozidel, která byla zaparkována u dílny. K likvidaci požáru hasiči použili pět hasebních proudů, přičemž k hašení použili kromě vody i pěnu.

„Pět minut před čtrnáctou hodinou měli hasiči již požár pod kontrolou a velitel zásahu vyhlásil lokalizaci. Poté hasiči objekt kontrolovali termokamerou a dohašovali skrytá ohniska,“ dodala Lucie Javoříková.

Reklama

Výběr článků

Načítám