Hlavní obsah

Pivní slavnosti v Bohumíně nabídnou téměř stovku čepovaných piv i koncert Xindla X 

Novinky, Lucie Balcarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milovníci piva i dobré muziky mohou v sobotu 12. srpna zamířit na pivní slavnosti do Bohumína. Už podesáté si v areálu Hobbyparku dají dostaveníčko zástupci malých i velkých pivovarů. Letošní svátek piva nabídne téměř sto druhů čepovaného piva.

Foto: Pavel Čempěl

Soutěž v držení plných pivních krýglů na čas.

Článek

Na čepu bude chmelový mok z velkých pivovarů i malých rodinných minipivovarů, včetně Skřečoňského žabáka z Bohumína. „Nebudou chybět oblíbené soutěže jako pití piva nebo držení krýglů na čas. Nově jsme pak připravili pojídání sýrových tyčinek nebo pivní bench-press. Soutěžící budou zvedat patnáctilitrový sud piva. Na své si přijdou i gurmáni, nebudou chybět například stánky s grilovanými dobrotami,“ uvedl Karel Balcar, ředitel pořádající městské agentury K3 Bohumín.

Kromě pivních soutěží se letos mohou lidé zapojit i do těch ekologických. Společnost Elektrowin totiž přiveze do Bohumína zábavně naučnou akci nazvanou Přelez, přeskoč, recykluj! Ekologický program zaměřený na recyklaci elektrospotřebičů a baterií odstartuje v Hobbyparku od 14 do 19 hodin. Zájemci se budou moci zapojit do zábavných her, kvízů i soutěží. Chybět nebudou ani ekologické atrakce, a to speciální nafukovací závodní dráha, kterou budou zájemci zdolávat na čas. Kromě ní bude k vidění i speciální expozice s atraktivním popisem procesu recyklace. Navíc každý, kdo donese vyřazený elektrospotřebič nebo baterie, se může těšit na dárek. Například už za pět starých baterií získáte sběrnou krabičku na jejich vybité příbuzné.

K pivu ovšem patří i dobrá muzika. Od půl třetí potěší návštěvníky slavností česká pop-rocková skupina FiHa. Ve čtyři hodiny je vystřídá ostravská hardrocková kapela Karpiola. Čistě dívčí sestava se vyznačuje vlastní tvorbou v rychlejším tempu, kde promlouvá divoká ostravská krev. Charakteristickým znakem skupiny jsou i houslové skladby, které na bohumínském koncertě nebudou chybět.

Od 17:30 hodin na pódium naskočí kapela Kreyson v obměněné sestavě. Tři její zakládající členové spolu s třemi novými členy připravili v rámci letošní koncertní tour program z alba Anděl na útěku z roku 1990, který naživo zazněl naposledy před 25 lety. Věrní fandové si tak připomenou staré časy, mladším ročníkům kapela představí svou tvorbu z dob své největší slávy.

V 19 hodin už převezme hudební taktovku zpěvák Xindl X. Český písničkář a scénárista, vlastním jménem Ondřej Ládek, stál u zrodu populárního seriálu Comeback. Je držitelem čtyř zlatých a jedné platinové desky. Získal devět nominací na Anděla, několik cen OSY, ocenění na Portě i festivalu Zahrada a v Českém slavíkovi se stal v roce 2010 Skokanem roku. Píše texty i muziky nejen pro sebe, ale i pro své kolegy, třeba kapelu Slza, zpěváka Richarda Müllera, Michala Hrůzu nebo zpěvačky Moniku Absolonovou či Ewu Farnou. Mezi jeho nejznámější písně patří Na vodě, V blbým věku, Popelka, Cudzinka v tvojej zemi, Anděl nebo Chemie.

Závěrečnou tečku za bohumínským svátkem piva udělá ve 20:30 hodin duo Miloš Pokorný a Roman Ondráček, známí jako Těžkej Pokondr. Ti návštěvníky potěší vtipnými a svěžími coververzemi známých českých i zahraničních skladeb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám