Hlavní obsah

Písek rozezní hity Depeche Mode

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedlouho po koncertu originálu v pražské O2 Aréně zavítá do písecké Uhelny jejich tuzemský revival ze severu Čech.

Foto: archiv
Článek

Tříčlenná kapela Depeche Mode Revival z Ústí nad Labem, tvořená bratrskou dvojicí Michalem (zpěv) a Slávou (zpěv, synth, samlery) Pošvicovými a Honzou Seibtem (zpěv, kytary, synths) vznikla v roce 1999, prakticky rok poté, co skuteční Depeche Mode uvažovali k zděšení fanoušků o ukončení činnosti.

Od té doby se neustále technicky a nástrojově vyvíjí, aby nezaostala za svým originálem, přidává do svého repertoáru nové skladby i nové aranže. Pro kapelu je mimo jiné charakteristické, že na každý jejich koncert dorazí spousta fanoušků electro a synth popu z celé republiky.

Velká depešácká párty vypukne v Uhelně v Písku v pátek 28. února ve 20:30 hodin, pokračovat bude v Kotelně - Klubu 80´.

Pořadatel akce - Centrum kultury Písek - má v plánu pro příští rok sjednat předkapelu The Sister of Mercy revival, tedy interprety repertoáru další britské kapely, jejíž vznik se datuje ještě před aktivity Depeche Mode, konkrétně k roku 1977 (nicméně zásadní úspěchy se váží k činnosti od poloviny 80. let), a která byla charakteristickou a stylotvornou pro gothic rock.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám