Hlavní obsah

Pionýři ze Kdyně se školili v první pomoci

Novinky, Pavla Tochorová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Práce s dětmi je pro mladé instruktory především radost, ale také velká zodpovědnost. Aby se naučili správně reagovat i v případě ohrožení zdraví svých svěřenců, absolvovali v neděli 4. listopadu čtyřhodinový kurz první pomoci s Romanou Kazdovou, která se specializuje na zážitkové metody učení.

Foto: Pavla Tochorová

První pomoc zážitkem PS Safír Kdyně

Článek

Na účastníky tedy čekaly reálné simulace skutečných událostí, které často doprovázely i výkřiky a spousta umělé krve. Odvážní instruktoři z Pionýrské skupiny Safír Kdyně si tak mohli vyzkoušet přístup k bezvědomému, zastavení krvácení, ošetření popálenin i masáž srdce.

Zkušený lektorský tým často upozorňoval na možná úskalí při poskytování první pomoci, představil aplikaci záchranka a zopakoval náležitosti volání na linku 155. Právě autentické nahrávky z tísňové linky na účastníky velmi zapůsobily. V prostředí maličké klubovny U Čápa celé nedělní odpoledne velmi rychle uteklo i díky několika výukovým videím, která názorně ilustrovala probíraná témata. Pro tuto aktivitu byl úplně poprvé využit nový projektor, který byl hrazen z příspěvku Plzeňského kraje.

Závěrečná část byla už věnována dotazům, zpětné vazbě a rozdání certifikátů i malých dárečků v podobě chytře zabalených ochranných rukavic. Celému lektorskému sboru patří velký dík za jejich obětavou práci a trpělivost při výuce. Všichni instruktoři sice doufají že nabyté dovednosti nebudou nikdy potřebovat, pokud ale tato situace nastane, jsou na ni nyní perfektně připraveni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám