Hlavní obsah

Petra Göbelová je už "Velká holka"

Novinky, Helena Šebestová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostravská písničkářka Petra Göbelová dospěla. Dokončila studia, pořídila si vlastní byt a natočila nový videoklip k písni „Velká holka“. O Vánocích, které tráví s rodinou, se ale ráda vrací do dětství.

Foto: Helena Šebestová

Petra Göbelová

Článek

Petra Göbelová, která podle mnohých patří k nejzajímavějším objevům české písničkářské scény poslední doby, je nejen skvělou zpěvačkou, ale upoutá i svou originální autorskou tvorbou. Vlastní písničky zpívá většinou s kytarou, ke které si jako jedna z mála pořídila také looper, do něhož během vystoupení nahrává různou rytmiku nebo hudební doprovod. Hraje také na piano.

Letos byl její videoklip  názvem Normální žena nominován do finále ankety Hvězda internetu a květnová soutěž Šance Muzikus 2016 jí zajistila letní vystoupení na předních českých festivalech Přeštěnice, Rock For People a Sázavafest.

Videoklip k písni Velká holka režíruje Gabriela Plačková a s nadhledem popisuje život kolem nás.

Rodina je pro zpěvačku velmi důležitá a je šťastná, že si na sebe o svátcích mohou udělat čas. „Jelikož už jsme se spolu se sestrou tak nějak rozutekly, tak o to víc si vážím toho, že se na Vánoce sejde celá rodina, u klavíru si zazpíváme koledy ze starého ušmudlaného zpěvníku a koukneme na novou pohádku,“ říká Petra a dodává: „Pár dnů také trávíme na chalupě se širší rodinou, a když se poštěstí a je sníh, tak ráda provozuju adrenalinový zimní sport s názvem sáňkování na kopci u chalupy.“

Pod stromečkem nejraději nachází zajímavé hudební dárky a do nového roku si dala předsevzetí ještě více koncertovat. 

Na videoklip k písni "Velká holka" se můžete podívat zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám