Hlavní obsah

Petr Kutheil chystá první album a natočil videoklip

Novinky, Petr Mráček

Zpěvák Petr Kutheil chystá své první sólové album, z něhož je již venku duet s Bárou Basikovou – Ta noc je tak krásná, ke kterému byl natočen i videoklip. V těchto dnech natáčel Petr Kutheil druhý videoklip k písničce Icarus.

Foto: archív autora

Petr Kutheil, Anežka Fojtáchová a Davee

Článek

„Klip se natáčel na Šumavě v zasněžených horách. Půjde o unikátní klip inspirovaný seriálem Hra o trůny a bude o bájném Icarovi, který má zajímavý příběh a ten sem chtěl do klipu dostat alespoň v přibližné podobě a převést ho do děje stále se míjejícího milostného páru. Klip vyjde, až se dodělají potřebné detaily. Není potřeba spěchat. Jde mi přednostně o kvalitu a tahle věc si jí zaslouží vzhledem k investici a lidem, kteří do toho se mnou šli,” prozradil zpěvák.

V klipu si vedel Petra Kutheila zahráli i zpěvačka Anežka Fojtáchová a herec Davee, který natáčí hlavně pro americké produkce. Hudbu k písni Icarus napsal Petr Kutheil společně s hudebním producentem a aranžérem Jiřím Vidasovem. O filmové zpracování se postaral režisér Milan "Balkins" Balek a o kostýmy známý kostýmní výtvarník Roman Šolc (např. muzikály IAGO, Doktor OX, Fantom opery, Kleopatra ad.). Koně v klipu jsou ze stáje zámečku Záluží.

Album Petra Kutheila ponese název Devět věcí a jak název napovídá, objeví se na něm právě devět písní. „Většinu písniček nebo námětů jsem si připravoval a psal sám. Posbíral jsem své nápady a inspirace a konečně se rozhodl dát na desku. Některé písně budou také od Jiřího Vidasova, který celou desku aranžuje a je jejím hudebním producentem. Již zmíněný duet s Bárou Basikovou otextoval herec a muzikant Václav Kopta,” prozradil Kutheil.

Kdy se alba fanoušci dočkají? „Nechci nic uspěchat. Jde to pomaleji, než jsem si myslel. Časově i finančně. Velkou radost mám z toho, že jsme se na spolupráci dohodli, s vydavatelstvím Supraphon. Přesně termín vydání zatím nevím. Rád bych, aby deska vyšla do konce roku,” odpověděl Petr Kutheil.

Diváci mohou Petra Kutheila vidět například v obnoveném muzikálu Galileo po 15ti letech, v muzikálu Mýdlový princ, nebo v Alence v kraji zázraků, kde hraje Houseňáka. Vidět jej můžete i na prknech Rockopery Praha a tana koncertech s kapelou Kutheil + Live Band, která se skládá z devíti členů.

Klip s Bárou Basikovou

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám