Hlavní obsah

Pětadvacet nizozemských pěvců vystoupí v Zrcadlovém sále na zámku Dobříš

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další ze série koncertů v podání nizozemských souborů se uskuteční už 15. října na zámku Dobříš. Poprvé se ve zdejším Zrcadlovém sále představí mužský pěvecký soubor Borns Kleinkoor. Začátek je v 19 hodin.

Foto: Archiv souboru Borns Kleinkoor

Od roku 2000 vede soubor Borns Kleinkoor dirigent Berand Slettenaar. Pod jeho taktovkou se představí i na zámku Dobříš.

Článek

Od počátků svého působení, které sahá do roku 1941, se „malý soubor z Borne“ zaměřuje na pestrý a především náročný repertoár. Pětadvacet nadšených mužů se setkává každé pondělí na pěvecké zkoušky už pětasedmdesát let.

Pravidelně vystupují ve svém „domácím“ městě Borne – každoročně mimo jiné na vánočním koncertě v kostele. Představují se ale i posluchačům za hranicemi Nizozemska – pravidelně mimo jiné v Německu. Na zámku Dobříš zazpívá sbor mužů výběr skladeb průřezem svého repertoáru. Chybět nebudou známá díla od hudebních velikánů Schuberta, Haydna, Mozarta a dalších.

Od roku 2000 vede soubor Borns Kleinkoor dirigent Berand Slettenaar, pod jeho taktovkou se představí i v honosné atmosféře Zrcadlového sálu na zámku Dobříš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám