Hlavní obsah

Pět medailí přivezli ostravští karatisté z Českých Budějovic

Novinky, Miloš Škoda

V sobotu 23. září reprezentovali tři závodníci ostravský klub ATTFIS na turnaji Bohemia Open v Českých Budějovicích. Vybojovali zde celkem 5 cenných kovů. Zároveň v kategoriích ippon shobu se zde konalo otevřené mistrovství ČR CSKU-Czech Shotokan Karate Union.

Foto: Miloš Škoda

Reprezentace ATTFIS na turnaji Bohemia Cup

Článek

Válek nejúspěšnějším závodníkem klubu

Závodník Vojtěch Válek startoval celkem ve čtyřech kategoriích, z čehož vybojoval tři cenné kovy - jedno stříbro a dva bronzy. Dominik Trubianský medailiově využil dva ze svých třech startů - dvakrát podlehl až ve finále (dvě stříbra) a jednou o bronz (5. místo). Marku Šedivému se nedařilo projít přes úvodní duely: 0:1 (U12 -41kg) , 1:2 (open U12).

„Každý turnaj, každý zápas je obrovským přínosem zkušeností nejen pro samotné závodníky, ale také pro trenéry.” uvedl trenér Jakub Škoda.

V kategorii kata mladších žáků (7-9 let) nenašel Dominik Trubianský soupeře až do finále, kde ale podlehl a obsadil tak druhé místo. Výsledky: 3:0, 3:0, 3:0, 3:0, 0:3. V kumite mladších žáků U10 -30 kg zvítězil v úvodním duelu po výsledku 1:1, když jako první získal bod, pak drtivě vyhrál 8:0 a v následném boji o finále podlehl 0:6, o třetí místo podlehl na remízu 0:0 a obsadil tak pátou příčku. V kategorii mistrovství ČR CSKU - kumite ippon shobu U10 bez rozdílu váhy jej čekal stejný osud jako v kategorii kata - 2:0, 2:0, 2:0, 0:2, vybojoval tak titul vicemistra ČR CSKU pro rok 2017.

Vojtěch Válek, který startoval v kategorii U12 +41kg zvítězil 1:0, poté podlehl na remízu 0:0 a v následném boji o bronz zvítězil velkým rozdílem 6:0. Ve starší kategorii 12-13 let obsadil bronzovou příčku, když zvítězil 1:0 a podlehl ve finále 1:4. V kategorii mistrovství ČR CSKU - kumite ippon shobu U12 bez rozdílu váhy se probojoval až do semifinále, kde podlehl na remízu 0:0 a bral tak bronzovou medaili. Výsledky: 1:0, 2:0, 2:0, 0:0.

Ostravští karatisté pořádají nábor nových členů na 6 tělocvičnách v Ostravě a okolí - bližší informace a online registraci naleznete na www.KARATEnabor.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám