Hlavní obsah

Perníková srdce pomáhají

Novinky, Tereza Zatřepálková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vládní nařízení vydaná v posledních měsících citelně zasáhla většinu malých podnikatelů. Výjimkou nebyla ani rodinná firma Hejhalových z Počepic, která již přes 30 let peče medové perníčky. Hejhalovi se však nepříznivé situaci postavili čelem a navíc přišli s nápadem, jak prodejem perníčků pomáhat.

Foto: Hejhalovi

10% z každého nákupu věnují Hejhalovi nadačnímu fondu Srdce

Článek

Rodina Hejhalových peče již přes 30 let výborné medové perníčky, které zná takřka celá naše republika z poutí, jarmarků a trhů. Již od zimy se připravovali na letošní sezónu a poctivě pekli a zdobili. Když ovšem měl nastat čas, kdy si odběratelé u nich sladké pečivo nakoupí, přišel nouzový stav a spolu s ním rušení zakázek. Hejhalovi proto museli rychle začít řešit, co s napečenými perníky bude. Krátce po nápadu na vznik e-shopu se zrodila i myšlenka na pomoc druhým.

"Jedná se o perníková srdíčka s nápisy, čili sortiment, který si asi jen tak někdo nekoupí. Na celou situaci jsme se snažili zareagovat rychle - během pár dní jsme vytvořili e-shop srdcezperniku.cz, kde se nám již podařily prodat velikonoční perníčky. Našlo se i pár lidí, kteří nakoupili mnoho perníčků do Příbramské nemocnice, pečovatelského domu Sedlčany a rehabilitačního centra Nová Ves pod Pleší. To nás moc potěšilo, že pomohli nám, ale také udělali radost někomu jinému. Tato myšlenka se nám moc líbila a díky tomu vznikl projekt "Srdce pro srdce". Oslovili jsme nadační fond Srdce a nabídli jim spolupráci," líčí Markéta Hejhalová.

Díky projektu Srdce pro srdce půjde minimálně do konce roku 2020 10% z celkového nákupu na e-shopu Hejhalových nadačnímu fondu. Tento fond podporuje rozvoj celého oboru kardiologie a zavádění nových technologií na Klinice kardiologie IKEM.

Srdce Hejhalových nejsou jen pěkná na pohled, ale také velmi dobře chutnají a jsou z kvalitních surovin. Díky všem těmto kvalitám získaly perníčky z Počeplic certifikát Toulava regionální produkt od Asociace regionálních značek. Tento certifikát je známkou kvality a regionálního původu daného výrobku.

Reklama

Výběr článků

Načítám