Hlavní obsah

Perníchajda ve Vysoké u Příbrami pobavila malé i velké

Novinky, Tomáš Vašíček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předposlední červnová sobota se ve Vysoké u Příbrami nesla v duchu srazu rodáků, který se zde konal. Připraven byl bohatý program pro děti i dospělé, hrála hudba, děti se vozily na koni, zapojili se dobrovolní hasiči a všichni se dobře bavili.

Foto: Tomáš Vašíček

Divadelní spolek Půlnoc.

Článek

Svoji novou hru premiérově předvedl Divadelní spolek Půlnoc. Podle scénáře a režie Kláry Novákové se soubor ujal známé klasiky, kterou uvedl pod názvem Perníchajda. Plný sál místní hospody se tak dozvěděl, jak to ve skutečnosti bylo s Jeníčkem, Mařenkou, jejich rodiči, Ježibabou a Ježidědkem a známou chaloupkou.

Stovku diváků, složenou z dětí i dospělých, pobavila originálně pojatá klasika, zahraná s nasazením hercům vlastním a jak jinak než v originálních kostýmech a s vlastnoručně vyrobenými kulisami.

Jak už to tak bývá, nervozita z prvotního uvedení před veřejností udělala své, ale nikdo z protagonistů se určitě nemusí za svůj výkon stydět. Ochotníci, kteří mají na zkoušení méně času, který navíc často obtížně hledají, předvedli pěkný výkon a drobné výpadky textu nahodila nápověda. Dobře se uvedli také noví členové, pro které tak premiéra byla i premiérou životní.

V jednotlivých rolích se předvedli: Michaela Pohanová (Mařenka), Filip Vašíček (Jeníček), Lubomír Zelner (Ježidědek), Zuzana Pomijová (Ježibaba), Markéta Kořínková (zajíc), Terezie Čechová (matka), Luboš Poslední (otec) a Jiří Kotek (osoba).

Další příležitost vidět Půlnoc v akci budete mít již 4. července na Podskalí při příležitosti Dne s Integrovaným záchranným systémem. K dispozici je i amatérský záznam hry.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám