Hlavní obsah

Perfektně připravení Češi budou na ME v aerobiku obávanými soupeři

Novinky, Zuzana Rybářová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve skvělé formě míří letos čeští závodníci na Mistrovství Evropy ve sportovním aerobiku a fitness týmech, které se koná již potřetí, 24.–26. května, v Karlových Varech. Naši reprezentanti jsou odhodláni potvrdit pověst evropských špiček a diváky ve Spa hotelu Thermal jistě čeká napínavá podívaná.

Foto: Norbert Farkas - www.eventphotography.eu

Karolína Kudláčková

Článek

Česká výprava patří na mezinárodních šampionátech mezi horké favority ve všech soutěžních a věkových kategoriích a každoročně si odváží nejvíce medailí. Největšími konkurenty tradičně budou zejména závodníci z Belgie (ve sportovním aerobiku) a z Ruska (v kategoriích fitness týmů), kteří podávají stabilně skvělé výkony. Na mistrovství vyráží přes 250 závodníků českého reprezentačního týmu s novými sestavami, které jsou podle trenérů propracované do všech detailů.

„Reprezentační tým FISAF.cz je letos opět ve skvělé formě. Divácky atraktivní budou všechny věkové kategorie už od nejmladších kadetů. Budeme moc rádi, když diváci přijedou podpořit naše závodníky do velkého sálu hotelu Thermal, kde je vždy jedinečná atmosféra,“ zve na tuto velkou sportovní událost Jana Havrdová, prezidentka Českého svazu aerobiku a fitness FISAF.cz

O trůn aerobikové královny zabojuje Citová a nově Kudláčková 

Mezi diváky bude již tradičně ostře sledovaná zejména kategorie dospělých žen. Loni se ani jedné z nadějných Češek nepodařilo sesadit ze zlatého aerobikového trůnu zkušenou Belgičanku Lissu Van Brande, i když podaly opravdu skvělé výkony.

Velkým překvapením se stala Tereza Tydlitátová z Corridoor Teamu, která se po vážném zranění vrátila na mezinárodní závody a získala stříbrnou medaili. Ta se letos ME neúčastní, ale do boje místo ní míří Adéla Citová z Fitness Studia Louny, která si loni odvážela bronzovou medaili a evropského šampionátu se účastní již potřetí. Navíc loni si se svými kolegyněmi ze stejného klubu v kategorii Trií vezly domů zlato, a to budou chtít jistě obhájit i letos.

Žhavým želízkem v ohni českého týmu v této kategorii letos rozhodně bude několikanásobná juniorská mistryně světa a Evropy Karolína Kudláčková ze Studia K Barrandov. Na svou premiéru jak na domácích, tak i zahraničních závodech jede perfektně připravená.

Českému týmu dorůstají posily 

Čeští fanoušci se ovšem mají na co těšit i v kategoriích juniorů a kadetů, kteří z mezinárodních závodů stabilně odvážejí nejvíce medailí pro Českou republiku.

Z juniorské kategorie míří na ME s medailovými ambicemi stříbrná Viktorie Prokopová z Fitness Center Báry a Hanky Šulcové, zlatý Radek Dvořák z Maniak Aerobik Havířov nebo obhájkyně zlata ve fitness aerobik grande z Fitness Centra Báry a Hanky Šulcové.

Velké posily navíc letos přicházejí do kadetské reprezentace, do níž se probojovalo mnoho nových klubů a závodnic, které z dětské kategorie dorostly do požadovaného věku. Nejpočetnější věkovou závodní skupinu tak jistě čeká nejedno překvapení.

Český svaz aerobiku a fitness FISAF.cz patří mezi nejaktivnější sportovní svazy v ČR. Sdružuje na 80 sportovních klubů, 2 500 aktivních členů a každoročně pořádá přibližně 40 sportovních soutěží. Jeho reprezentační týmy patří mezi nejúspěšnější na světě. Je nejstarší vzdělávací organizací v oblasti fitness a zaštiťuje celorepublikové osvětové projekty Děti na startu a Česko se hýbe.

Reklama

Výběr článků

Načítám