Hlavní obsah

Peklo v jihlavských katakombách

Novinky, Helena Kulhánková

Chcete se pekelně bát? Navštivte o mikulášském víkendu jihlavské podzemí a zažijete peklo jako vystřižené z bájí a pohádek.

Foto: Helena Kulhánková
Článek

Už po sestupu do jihlavského podzemí na nás dýchne tajemno a zvláštní pocity ještě umocní zvuky a výkřiky v hloubi katakomb. Po pár metrech chůze v šeru narazíme ve výklenku na živé čerty povalující se na slámě, v dalším výklenku zas skupina čertů mastí karty a hříšně se hádá.

Procházíme dál v polotmě podzemí, tu a tam na nás vyskočí nějaký pekelník, vlevo se dva čertíci přetahují o cár kožichu - a tak to pokračuje, až dojdeme k pravému peklu, do kterého nás v oblacích dýmu vtahuje sám Lucifer...

Prohlídky se konají v pátek 3. prosince každou půlhodinu od 16.00 do 19.00 hodin. V sobotu 4. a v neděli 5. prosince každou půlhodinu od 10.00 do 18.00 hodin.

Jihlavské katakomby patří k největším podzemním labyrintům u nás, měří 25 km, chodby jsou široké 0,8-2,5 m a vysoké 1,2-3,5 metru a jsou raženy ve skále v několika podlažích. Největší raritou a záhadou je tzv. svítící chodba - nachází se 11 metrů pod povrchem.

K mikulášskému víkendu patří v Jihlavě také Adventní dílny v zoo -  4. a 5. prosince od 10.00 do 15.30 hodin bude na několika místech zoo probíhat výroba vánočních dekorací, přáníček a dárečků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám