Hlavní obsah

Peklem zněl Jackson i známá píseň Babeta

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Základní umělecká škola Bedřicha Smetany v Plzni uspořádala tradiční slavnostní koncert, při němž zazněly nejrůznější hudební žánry.

Foto: Jan Kaše

Michael Jackson v podání Plzeňského dětského sboru

Článek

Základní umělecká škola Bedřicha Smetany v Plzni, jejíž historie sahá až do dvacátých let 20. století, uspořádala ve středu 25. dubna v plzeňském Pekle další ze svých populárních slavnostních koncertů.

Koncert v 18. hodin zahájil Plzeňský dětský sbor, jeden z pěveckých sborů této školy, premiérou jejich nejnovějšího programu, inspirovaného Michaelem Jacksonem. Zpěv doplněný tanečními kreacemi ve stylu tohoto zpěváka byl tím nejlepším předkrmem, který naladil diváky na téměř dvouhodinovou přehlídku dovedností a obdivuhodného nasazení mladých umělců.

O další pěvecké vystoupení se postaral vokální soubor Tutti Voci, složený z mladých, usměvavých a výborně zpívajících žen. V jejich podání zazněla židovská lidová píseň Hava Nagila a píseň What ever Lolla want´s od Pabla Beltrána Ruize. Skutečnou lahůdkou pak byl zpěv písně Candyman za doprovodu AK Bandu.

O zábavu o přestávce se v předsálí postaral folklórní soubor Plzeňáček, který zazpíval směs lidových písní z jihozápadních Čech.

Po přestávce vystoupil smyčcový soubor, složený z žáků plzeňských uměleckých škol, a akordeonový soubor Fénix.

Závěr koncertu patřil třem skladbám v podání Junior orchestru. Diváci se tak mohli zaposlouchat do České taneční suity od Pavla Staňka, Yackety Sax od Jamesa Riche a Sax Bomb od Marcela Saurera. Toto více než šedesátičlenné hudební těleso, které bylo založeno v roce 1999, předvedlo skutečně perfektní výkon.

Organizátoři připravili i malé překvapení – známou píseň Babeta ve společném podání Junior orchestru a Plzeňského dětského sboru. Tento bonbónek na samotném závěru koncertu ocenilo publikum dlouhotrvajícím potleskem.

Význam podobných akcí tkví také v tom, že si právě při nich mnoho lidí uvědomí, jak šikovné a talentované jsou děti, kolik se jich věnuje hudbě, jaké dokážou zvládnout hudební nástroje, jak umí ovládat svůj hlas či předvést herecké a taneční výkony.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám