Hlavní obsah

Pavlína Vlčková z kdyňského Domu seniorů ve finále ankety Sestra roku

Novinky, Jaroslav Baďura

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedoucí přímé péče Domu seniorů Kdyně Pavlína Vlčková se dostala do desetičlenného finále celorepublikové soutěže Sestra roku.

Pavlína Vlčková

Článek

Vítězka byla vyhlášena v minulých dnech, a ačkoli Pavlína Vlčková nevyhrála, je umístění ve finálové desítce v takové konkurenci, jako jsou třeba pracovnice s FN Motol v Praze, IKEM či Vojenská nemocnice v Brně, obrovským úspěchem. Čtrnáctý ročník ankety, kterou zaštiťuje nadace VIZE 97, pořádal opět odborný časopis Sestra.

Pavlínu Vlčkovou nominovala Hana Nedělková, lektorka konceptu kinestetické mobilizace, která do nominačního dopisu mimo jiné napsala:

„Sestrou roku by měla být podle pravidel jmenována sestra za svůj výjimečný přístup k práci. Od té doby, co jsem měla možnost vidět Pavlínu Vlčkovou při výkonu pracovních činností, možnost poznat rozmanitost aktivit, které zaměstnanci domova pod jejím vedením obyvatelům nabízejí a realizují, se jednoznačně přikláním k názoru, že v jejím případě jde o zcela výjimečný přístup k ošetřovatelské péči a managementu, který uplatňuje.“

O své práci sestra Pavlína říká: „Daří se nám zavádět nové koncepty, které umožňují všem zaměstnancům pečovat o obyvatele domova s respektem k jejich skutečným potřebám a tato práce je výsledkem obrovské spolupráce všech zaměstnanců. Pravdou je, že osobně jsem z těchto konceptů nadšená a mnohdy dosáhneme toho, co by se nám ‚běžnou‘ ošetřovatelskou péčí nepovedlo. Nejsem si ale jistá, zda to, co dělám, je něco výjimečného.“

Pavlína Vlčková pracuje v Domě seniorů Kdyně od léta 2005. „Účast ve finále považuji za úspěch práce zaměstnanců Domova a pro mě osobně pak znamená další dávku energie,” uvedla Pavlína Vlčková, které poblahopřál a poděkoval za práci pro obyvatele Domova také ředitel Domu seniorů Kdyně Jakub Žákavec.

„Je to pro mě jen další důkaz, že vzdělávání a zavádění nových konceptů péče má smysl jak pro obyvatele Domova, tak pro zaměstnance,” řekl ředitel Jakub Žákavec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám